Egyelőre próba

2019.12.13. 09:01

Sárga kukák váltják a műanyag zsákokat

Gyálaréten megkezdődött, Szentmihályon péntektől osztja a sárga hulladékgyűjtő edényeket a Szegedi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft.

J. Z.

Ez egyelőre próba, a többi városrészben január közepétől jutnak hozzá a lakók az új kukákhoz. Először a lakótelepekre szállítják ki azokat, márciustól pedig a családi házas övezetekben – előzetes egyeztetés után – osztják ki az edényeket. A sárga színű konténerek a szelektív hulladékgyűjtésben használt, egyszer használatos műanyag zsákokat váltják fel. Ezekbe a papír- és műanyaghulladékot: tejes-, üdítős- és PET-palackokat, sörösdobozokat lehet tisztán, az étel-, italmaradéktól megtisztítva dobni. Az üveghulladéknak pedig városszerte összesen 138 darab konténert helyeznek ki.

A megyeszékhelyen 45 ezer gyűjtőedényt osztanak ki a kö­vetkező hónapokban. A családi házak 120, a társasházak 240, míg a nagy lakótelepi tízemeletesek 1100 literes edényeket kapnak. A hulladékgazdálkodási cég 2018-ban 2600, idén már 2800 tonna újrahasznosítható hulladékot gyűjtött össze. Szeged mellett még 21 településen szolgáltat. Az edényeket először Szentmihályon december 16-án ürítik, másnap pedig Gyálaréten fogják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában