Megszakadtak a tárgyalások

2020.01.15. 17:18

A katonai szakközépiskola kialakítása és a lőtér építése előkészítés alatt áll

Almási István halála után megszakadtak a tárgyalások Hódmezővásárhely és a Miniszterelnökség között a helyi kórház katonai kórházzá alakítása kapcsán. A katonai szakközépiskola és a lőtér ügye pedig előkészítés alatt áll. Megérkezett lapunkhoz a Miniszterelnökségi Sajtóiroda válasza.

Kovács Erika

Egyelőre nem lesz katonai a vásárhelyi kórház. FOTÓ: TÖRÖK JÁNOS

Mint azt korábban megírtuk, év végén jelent meg a Magyar Közlönyben, hogy öt településen már biztosan megépül a Honvédelmi Sportközpont. Baján 860 millió forintból, Balassagyarmaton 874, Szarvason 876, Szigetváron 863, míg Újfehértón 883 millióból épülhet Honvédelmi Sportközpont. Hódmezővásárhely egyelőre nincs köztük.

Megkérdeztük a Miniszterelnökséget, hogy változott-e a terv, vagy Vásárhelyen később valósulhat meg a komplexum. A sajtóiroda azt válaszolta, kormányrendelet határozza meg azt a 16 helyszínt, ahol Honvédelmi Sportközpont létesül. A tavaly decemberben megjelent határozat pedig azokat a beruházásokat tartalmazza, ahol már lezajlott a közbeszerzés és megtörtént a kivitelezővel a szerződéskötés. A többi helyszín esetén, így Hódmezővásárhelyen is, zajlanak az előkészítési munkálatok.

Egyelőre nem lesz katonai a vásárhelyi kórház. FOTÓ: TÖRÖK JÁNOS

A Miniszterelnökségi Sajtóirodától megkérdeztük, hogy áll a vásárhelyi kórház katonai kórházzá alakítása, illetve a katonai szakközépiskola ügye.

A sajtóirodától azt a választ kaptuk, hogy 2017 májusában kezdődtek a tárgyalások Hódmezővásárhely, a kórház és a Miniszterelnökség között a helyi kórház katonai kórházzá átalakításának minél gyorsabb megvalósítása érdekében.

– A tárgyalások Almási István polgármester úr halálát követően megszakadtak. Hódmezővásárhely új városvezetése részéről koncepció nem készült, az érintett szakterületekkel nem egyeztettek. Jelenleg a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ által készített fejlesztési koncepciót vizsgálják az érintett tárcák. A hódmezővásárhelyi katonai szakközépiskola esetében az előkészítés zajlik a Modern Városok Program keretében – írták.

Címkék#katonaság

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában