Helyi közélet

2020.01.29. 14:07

Három okospad wifivel Szegváron

Három napelemes okospadnál is feltölthetik a mobiljukat a szegváriak. A padoknál szabad wifi is elérhető.

Kovács Erika

– Még az előző település pályázott a helyi klímastratégiai projekten belül okospadok be­­szerzésére, amelyek nemrég ke­rültek a helyükre – mondta Szabó Tibor, Szegvár polgármestere. A padok 3 millió forintba kerültek. A pályázat a beruházás költségeinek a 100 százalékát támogatta.

– Egyet az iskola és a plébánia környezetébe, egyet a piac­hoz, egyet az újfalusi ABC-hez telepíttettünk. Nap­energiával működnek. A padoknál lehet te­­lefont tölteni, wifijelet fogni, ami 4 méteres körzetében érhető el. Éjszaka is használhatók. Kétméteres körzetben hangulatos világítást is nyújtanak – sorolta a polgármester. A klímastratégia jegyében a hőmérsékletet is mérik az ülőalkalmatosságok. Az adatokat egy rendszerbe továbbítják.

Akinek lemerül a mobiltelefonja Szegváron, feltöltheti az okospadnál.
FOTÓ: KOVÁCS ERIKA

Már most is sokan megállnak a padoknál, hogy megnézzék az üzeneteiket vagy a közösségi oldalukat. Tavasztól minden bizonnyal az okospadokon üldögélők száma is megnövekszik. Nem kell attól tartani, hogy ha naposra fordul az idő, akkor felmelegszik majd az ülőfelület. Egy beépített hűtőrendszer gondoskodik róla, hogy mindig kellemes hőmérsékletű maradjon.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában