Hagyomány a makói batyus bál

2020.02.21. 20:58

Gitárral és ékes szavakkal köszöntötte az időseket Makó polgármestere – Fotók

Muzsika, tánc és rengeteg finom étel gondoskodott a makói szépkorúak tiszteletére szervezett bálon.

Szabó Imre

A sportcsarnokban most is jó volt a hangulat. Fotó: Szabó Imre

– Miután az ember ledolgozott ötven évet, vagy még többet, jól esik neki egy kis szórakozás. Itt mindig jó a hangulat – mondta az Erdei János Sportcsarnokban rendezett makói batyus bál egyik résztvevője, Sztojkó Mihály. Korábban, muzsikusként ő is rendszeresen játszott a közönségnek – most, nyugdíjasként hallgatta a meghívott zenekar, a Csikota József vezette együttes produkcióját.

 

A szépkorúak számára rendezett mulatságnak a Maros-parti városban nagy hagyománya van, a pénteki sorrendben már a hatodik volt. A rendezvény megszokott mottója: Ha jöttök, lesztek, ha hoztok, esztek – azaz bár süteménnyel a szervezők meglepik a résztvevőket, ételről-italról mindenki maga gondoskodik. Ilyenkor – láttuk – az asszonyok házi süteményt, a férfiak meg, ha van, házi pálinkát kínálnak egymásnak.

A batyus bálra ezúttal 650-en jöttek el – tudtuk meg Zsámboki Erikától, a Hagymaház igazgatójától. Valamennyi vendég a helyben működő 18 klub, civil szervezet valamelyikének a tagja. A rendezvény nyitányaként a Forgatós együttes táncosai is felléptek, illetve gitárt ragadva muzsikált, majd köszöntőt mondott a város polgármestere, Farkas Éva Erzsébet is.

– Becsüljük meg egymást, és becsüljük meg az időseket, akik mindig mellettünk állnak, ha támaszra van szükségünk – mutatott rá a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában