Helyi közélet

2020.02.07. 13:44

Bemutatkozik a Pince Klub

Három éve alakult a szegedi egyetemi szaktársakból verbuválódott képzőművészeti csoport, a Pince Klub.

Munkatársunktól

Első közös tárlatán, a hódmezővásárhelyi Bessenyei Ferenc Művelődési Központban mintegy 30 művel mutatkozik be az öt fiatal alkotó. Bár az SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Karán, a képi ábrázolás szakon tavaly diplomázott kiállítók más-más településeken élnek, az alkotás, a művészet szeretete, főként az absztrakció létrehozásának igénye összeköti őket.

A négy vajdasági fiatal – Korsós Karolina, Surján Bernadett, Urbán Judit és Vas Attila –, valamint a vásárhelyi Szarka Valter Sándor alkotják a Pince Klubot.

– Kerestünk egy helyet, ahol önfeledten alkothatunk, ahol mindenkinek megvan a magánszférája, ugyanakkor átlátjuk a többiek munkáit is, ahol teljesen kibontakozhatunk. Így találtunk rá a szegedi tanszék legalsó szintjére, a pincére, innen ered a nevünk: Pince Klub. Majdnem három évig teljesen együtt dolgoztunk – mondta Szarka Valter Sándor.

– Ha körbenézek a kiállításon, akkor izgalmas, friss, fiatalos anyagot látok, a művekből árad a lelkesedés és az alkotómunka szeretete – emelte ki a megnyitón Képiró Ágnes, a Tornyai János Múzeum művészettörténésze. Hozzátette: a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban látható munkák képi megfogalmazása és festésmódja is jelzi azt a szimbiózist, amelyet napi szinten a közvetlen, inspiráló alkotói légkörben megtapasztaltak a fiatalok. A Pince Klub tárlata február 16-ig tekinthető meg a BFMK első emeletén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában