Három nap csokimennyország Szegeden

2020.02.15. 15:25

Csokifesztivál csokipiramissal

Idén hetedik alkalommal rendezték meg a szegedi Csokifesztivált az Árkádban, ahol a finomságok mellett látnivalókból is akadt bőven.

A. T. J.

Három napig minden a csokiról szólt a szegedi Árkádban a VII. Csokifesztiválon.

Több, mint 40 kézműves csokimanufaktúrával, interaktív csoki-műhellyel és egy gigantikus azték csoki-piramissal ünneplik Szegeden a csokoládét péntektől vasárnapig az Árkádban. A vendégek Wossala Rozinával is készíthetnek bonbonokat, a színpadon az Alma Együttes, Kasza Tibi, és egy láncfűrészes csokiszobrász szórakoztatja a közönséget.

A rendezvény lényege, bemutatni a hazai csokoládé és kézműves édesség-műhelyeket. Csak természetes alapanyagokból, manufakturális körülmények között készült finomságok mutatkoztak be a standokon, a klasszikus bonbon-trüffel-táblás csoki hármastól kezdve a reform gyümölcsdesszerteken át a gigantikus szökőkutakból mért csilis forrócsoki-csodákig.

A csokoládé története egészen az aztékokig nyúlik vissza, akik már jóval az európai hódítók előtt ismerték és fogyasztották az édességet. Nekik állítottak emléket a szervezők egy több mint három méter magas, 12 négyzetméter alapterületű csokipiramissal. A csokis látványosságok közül kiemelkedett M. Tóth Zsolt jégszobrász világbajnok műsora, aki 100 kilós csokitömbből faragta ki a piramist őrző indián szobrát pénteken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában