Helyi közélet

2020.02.28. 16:19

Demonstrál és népszavazást kezdeményez

– Elég volt abból, hogy nem független és a szegedi önkormányzattal erősen összeférhetetlen szegedi bíróság különböző személyeket, szervezeteket, társaságokat vegzáljon. Éppen ezért március 13-án 18 órakor a Szegedi Törvényszék előtt demonstrációt tartunk – jelentette be pénteken Szabó Bálint független önkormányzati képviselő.

K. A. R.

Céljuk, hogy Szegeden politikától független szegedi bíróság legyen, valamint Tárkány-Szűcs Babett és azok a kollégái, akik az elmúlt hónap bírósági botrányaiban érintettek voltak, távozzanak.

Ugyanakkor a sajtótájékoztatóján beszámolt arról is, hogy a Szegedi Járásbíróság eddig érthetetlen okokból, de úgy döntött, még sem lakoltatja ki rendőrségi beavatkozással Váczi Tibor kereskedőt és családját a Cserepes Sori Piacról. Ezt a cselekményt egyébként pénteken vitték volna véghez, ami ellen elfogultsági kifogást terjesztettek elő Szabó Bálinték a járásbíróságnál és az Országos Bírósági Hivatalnál, a képviselő szerint vélhetően ezért maradt el a kilakoltatás.

Kiderült, Szabó Bálint helyi népszavazást kezdeményez, a kérdéseket csütörtökön nyilvánosságra hozta a helyi választási iroda, azonban ezeket kettővel bővítik. Arra kíváncsiak, hogy a szegediek egyetértenek-e abban, hogy a Cserepes Sori Piacot európai színvonalúvá kell tenni, illetve a Petőfi Sándor sugárút és Rákóczi utca sarkán körforgalomra van szükség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában