Fuvarral kedveskedtek

2020.02.21. 18:01

Jótékony taxisok vitték farsangozni a gyerekeket

Sérült fiatalokat fuvaroztak farsangi mulatságba a Tempó Taxi sofőrjei pénteken. Az ifjak télűző műsorral és változatos maskarákkal készültek a vigasságra.

Munkatársunktól

Szeged, 20200221. Tempo taxi jótékonyságból farsangolni vitt fogyatékos gyerekeket a Petõfitelepi Mûvelõdési házba. Fotó: Frank Yvette (FY), Délmagyarország

Jótékonysági fuvarral kedveskedtek a szegedi Tempó Taxi sofőrjei az SZKTT Egyesített Szociális Intézmény Fogyatékosok Nappali Intézménye gondozottjainak pénteken. A lelkes ifjúságot farsangi mulatságra szállították a Petőfitelepi Művelődési Házba.

Váradi Judit, a szociális intézmény vezetője elmondta, a taxitársaság már több alkalommal szállította a gondozottakat térítésmentesen.

– A közelmúltban négy alkalommal is segítettek már bennünket a taxisofőrök. Az első felajánlásukat akkor kaptuk, mikor a Vadasparkba készültünk. Nehezen közlekedő fiataljainkkal akadályozottabb volt az eljutás. A taxitársaság közreműködése révén azonban minden fiatalunk részt tudott venni a kiránduláson, még az is, aki kerekesszékkel közlekedik. A másik három alkalommal pedig a Soroptimist Club rendezvényeire szállítottak bennünket – fejtette ki.

A szociális intézményben középsúlyos értelmileg akadályozott, illetve mozgáskorlátozott fiatalokat gondoznak, akik izgatottan várták a péntek reggeli, farsangi mulatságot.

– Télűző farsangi játékot mutatnak be a fiataljaink, melynek során jelmezekbe öltöznek, és azoknak megfelelően betanultak egy kis verset, melyet egy műsorrá formáltunk. A rendezvényen több olyan intézmény vesz részt, amelyek speciális szükségletű fiatalokkal foglalkoznak. Ez egy találkozási pont az ifjak számára: egymásnak szereznek örömet, régi barátságok elevenednek fel, és új barátságok szövődnek köztük. Az előadások után ugyanis egy zenés-táncos vigasság keretében együtt mulatnak a fiatalok – mondta Váradi Judit.

A farsangi mulatságra a maskarákat az ifjak maguk választották, akik között akadt kalóz, varázsló, pillangó, királylány, Jázmin hercegnő és erőművész is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában