Népszerűek, ezért bővítik a fürdőkomplexumot

2020.02.21. 18:25

Saját lábán áll a Hagymatikum

Nem kér támogatást a makói önkormányzattól a Hagymatikum fürdő – tudtuk meg Gergely Gábor igazgatótól. Az épületegyüttes bővítése várhatóan ősszel indul, előtte szeretnék megismételni a múlt évi üzleti sikert.

Szabó Imre

Saját lábra áll a Hagymatikum – ezt először két évvel ezelőtt írhattuk le, miután abban az év­­ben a fürdőnek már nem kellett igénybe vennie a működéshez önkormányzati támogatást. Az idén már nem csak a működési támogatást tudják mellőzni, a tervezett beruházásokhoz sem kérnek pénzt a várostól – tudtuk meg az igazgatótól, Gergely Gábortól. A Hagymatikum ez évi költségvetése szerdán kerül a makói képviselő-testület elé.

Impozáns tavalyi számok

A Hagymatikum az óévet úgy zárhatta, hogy egy tekintélyes összeg is maradt a számláján. A tavalyi év minden várakozásukat felülmúlta, hiszen majdnem pontosan félmillió vendéget fo­­gadtak, bevételük pedig meghaladta a bruttó egymilliárd fo­­rintot. Ráadásként a makói lett az év regionális fürdője, az övéké a magyar turizmus ötödik legjobb attrakciója, gyógyászati tevékenységük pedig egy német szakmai díjat kapott.

Jó szezont várnak

Gergely lapunknak azt mondta, az impozáns számokat szeretnék idén megismételni, sőt, ha lehet, egy kicsit meghaladni. A terveik között a múlt évihez hasonló látogatószám szerepel, a bevételük pedig reményeik szerint még több lesz, néhány szolgáltatásuk árán ugyanis emeltek valamelyest. És mivel a bővítéssel járó munkálatok ősz előtt aligha indulnak, a jó szezonra ezúttal is megvan minden remény.

Mi lesz jövőre?

Jövőre viszont – éppen az építkezés miatt – visszaeshet a forgalom, ezért elképzelhe­­tő, hogy átmenetileg ismét szükség lesz az önkormányzat működési támogatására. En­­nek összege egyébként az induláskor, 8 éve még 180 millió forint volt. Az összeg aztán évről évre csökkent, és két éve, amikor legutóbb kellett ilyet biztosítani, már csak 50 millió­­ra volt szükség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában