Helyi közélet

2020.02.07. 19:10

Szigorúan szerette diákjait Varga tanárnő

Hatvan évesen egyik pillanatról a másikra teljesen felhagyott a tanítással Varga Józsefné, azóta csak unokáinak él. Ópusztaszer ikonikus matematikatanára keze alatt több generáció felnőtt. Mint mesélte, szigorú volt, mégis szerették gyerekek és szülők egyaránt.

Fotó: Kuklis István

 

Harmincöt évig volt az ópusztaszeri diákok Irénke nénije Varga Józsefné. Ő tanította meg több generációnak a matematikát a faluban, amióta azonban nyugdíjba vonult, végleg szakított az oktatással.

 

-Az általános iskolában is már őrsvezető, majd rajvezető voltam. Korán eldöntöttem, hogy ha sikerül, tanár leszek – mesélt a kezdetekről.

Az egykori matematikatanár rengeteg emléket őrzött meg, generációkat oktatott. Keresse cikkünket a szombati Délmagyarországban!

Ajánljon Ön is Aranyembört!

Kedves Olvasóink!

Önöknél jobban senki sem ismeri azokat az Aranyemböröket, akik az Önök településén, falujában, városában, kerületében évek óta szervezik a közösségi életet. Fáradhatatlanul dolgoznak, szerveznek, gyűjtenek, tanítanak, alkotnak, segítenek. És teszik ezt önzetlenül, hálát nem várva. Ugye, ha kicsit jobban elgondolkodnak, máris tudják, kire, kikre gondolunk. Ajánlják hát őket a Délmagyarország figyelmébe! Mi pedig bemutatjuk az Önök Aranyembörét egész Csongrád megyének. Kérjük, hogy ajánlataikat a Délmagyarország weboldalán, a delmagyar.hu-n keresztül, az ott található űrlap segítségével küldjék el!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában