A falugazdász is elérhető, de csak időpont-egyeztetés után

2020.03.29. 14:32

A mezőgazdaságban nincs korlátozás

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara felhívja a mezőgazdaságban dolgozók figyelmét, hogy a szombattól érvényes kijárási korlátozások lehetővé teszik az időszerű mezőgazdasági munkák elvégzését.

K. A.

Kukorica vetés

Fotó: Löffler Péter

Mint az a március 27-én megjelent kormányrendeletben szerepel, a lakóhelyet, illetve a magánlakást alapos indokkal el lehet hagyni. Például munkavégzés miatt – a mezőgazdasági és erdészeti munka érdekében, valamint az ezekhez nélkülözhetetlen anyagok beszerzéséért a műszaki cikket és az építőanyagot árusító üzletekben. Az ezzel kapcsolatos részleteket a NAK honlapján is közzéteszi.

Ugyancsak alapos ok a rendelet szerint az állateledelt, ta­­karmányt forgalmazó mezőgazdasági boltban történő vá­­sárlás – ideértve műtrágyát értékesítő üzletet és vágóhidat –, a helyi termelői piacok felkeresése, vagy vásárlás a gyógyszert, a gyógyászati segédeszközt forgalmazó üzletben.

További alapos indok egyebek közt az üzemanyag-töltőállomás felkeresése, a szállítási szolgáltatások igénybevétele, a mezőgazdasági és erdészeti gépek és berendezések javítá­sával kapcsolatos szervizek munkája, a hulladékgazdálkodással összefüggő szolgáltatás. A legszükségesebb esetben a személyes megjelenést igénylő ügyintézés is engedélyezett, így hatósági, banki, pénzügyi, biztosítási és postai szolgáltatások igénybevétele, az állatok ellátása, az orvosi rendelő és az állatkórház látogatása.

A falugazdászok továbbra is a tagság rendelkezésére állnak, ám a személyes ügyfélfogadásra csak előzetes telefonos egyeztetést követően van le­­hetőség. A kamara intenzív egyeztetést folytat a döntéshozókkal arról, hogy egyszerűsödjön az egységes kérelmek beadása. A falugazdászok minden hozzájuk forduló gazdálkodónak segítenek kérelmük benyújtásában. Az ügyintézés­ben elsősorban telefonos kapcsolattartásra törekednek, amennyiben mégis szükséges a személyes találkozás, arra is csak előzetes időpont-egyeztetés után lesz lehetőség.

Olvassa el az összes a témában írt cikkünket a következő linken: Friss megyei hírek a vírussal kapcsolatban.

Ingyenesen hívható a magyar ügyeleti központ

Az ügyeleti központ e-mail-elérhetősége: [email protected]. A beérkező elektronikus levelekre a lehető legrövidebb időn belül ellenőrzött, hiteles választ küldenek.

A 06-80-277-455 és a 06-80-277-456 számú, ingyenesen hívható információs vonalakra kezdeményezett hívásokat a nap 24 órájában az ügyeleti központban fogadják a Nemzeti Népegészségügyi Központ munkatársai.

A kormány koronavírussal kapcsolatos hivatalos Facebook-oldalán és a koronavirus.gov.hu kormányzati honlapon hiteles és naprakész tájékoztatás található a fertőzésről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában