Helyi közélet

2020.03.15. 17:48

A művelődési házba csak kézfertőtlenítés után lehet belépni Pitvaroson

Pitvaroson nem zárják be az óvodát, naponta 6.30-tól 17 óráig ügyeletet tartanak. A polgármester ennek ellenére arra kéri a szülőket, aki tudja, otthon oldja meg a gyermeke felügyeletét.

K. E.

Fotó: https://www.pitvaros.hu

A tanulók felügyeletét otthon, családi körben kell ellátni. Felügyelet nélkül iskoláskorú gyermek nem tartózkodhat a közterületeken, így a sportpályákon és játszótereken sem.

- Az ingyenes közétkeztetésre jogosult óvodások, általános iskolás tanulók részére az üzemi konyha minden hétköznap 11-től 13 óráig óra között biztosítja az ebéd elvitelét a Petőfi tér 15. szám alatti étkezőtől. Ételhordóról mindenkinek magának kell gondoskodniuk. Kérik a szülőket, hogy az étkezés igénybevételéről írásban nyilatkozzanak a közeljövőben – írta közleményében Radó Tibor, Pitvaros polgármestere.

A veszélyhelyzetre való tekintettel a piac üzemeltetésével kapcsolatban március 15-től, a kormányrendelettel összefüggésben az önkormányzat korlátozó intézkedéseket rendelt el. A piacon azonos időben maximum 500-an tartózkodhatnak, beleértve az árusokat és a piac üzemeltetését ellátó dolgozókat. Az élelmiszer-biztonsági szempontból magas kockázatot jelentő állati eredetű termékeket tilos padon árusítani.

Az Erdei Ferenc Közösségi Színtér látogatási rendje is megváltozott. Az épület előtere látogatható, de csak a bejáratnál elhelyezett kézfertőtlenítő használatával. A szolgáltatások igénybevételéről az ott dolgozók adnak személyes tájékoztatást. Az épületben ingyenes WIFI kapcsolatot biztosítanak.

A Polgármesteri Hivatal szolgáltatásait előzetes telefonos bejelentkezést követően lehet igénybe venni a 62/650-411-es telefonszámon keresztül. A főbejárat zárva lesz és csak a bejelentkezett ügyfeleket fogadják.

Az Öregek Napközi Otthonában március 16-án alakítják ki az ellátás jövőbeni rendjét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában