És a sor csak növekszik

2020.03.19. 16:40

Bedugult az M43-as, a kamionosok miatt

Majdnem Szegedig ér a sor Csanádpalota felől az M43-as autópályán a Magyarországon át hazafelé tartó, többségében román kamionosok miatt – jelentette a helyszínről kollégánk.

delmagyar.hu

Káosz az autópályán Románia felé, a sor egyre csak növekszik.

Fotó: Karnok Csaba

Frissítés: Több mint nyolc órás várakozásra számíthatnak a teherjárművek vezetői a csanádpalotai autópálya-határátkelőhely kilépő oldalán, a sort javarészt román teherautók alkotják – tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője csütörtök késő délután az MTI-t. Szabó Szilvia közölte, az autópályán a rendőrség járőrei, köztük motoros rendőrök biztosítják a közrend és közbiztonság fenntartását. Az átkelő kilépő oldalán a személyforgalomban egyórás a várakozás – tudatta a százados. Az Útinform közlése szerint csütörtök délután az átkelő előtt a feltorlódott kamionsor hossza már több mint 30 kilométeres, a maroslelei csomópontig ér.

Korábban írtuk: Az Útinform csütörtökön délután azt írta, hogy több, mint 20 kilométeres kamionsor várakozik a kilépésre az átkelőhely előtt. Kollégánk szerint többször is előfordul, hogy egymásnak esnek a kamionosok, hogy előrébb juthassanak. Közben kivonultak a pályára a megyei motorosrendőrök, mert a kamionosok az összes, beleértve a leállósávot is elfoglalták, ezzel pedig a személyautókat is akadályozták.

Ezek azok a többségében román kamionosok, akik előző napon az osztrák-magyar határon, Hegyeshalomnál gyűltek össze. A magyar kormány akkor arról határozott, hogy éjjel átengedik az országon a kamionosokat. Egy úgynevezett humanitárius folyosót nyitottak.

Egyre növekszik a sor Románia felé. Fotó: Karnok Csaba

12 ezer 500 olyan román és külföldi állampolgár lépte át a határt a Nagylaknál, akik a magyar hatóságok által kijelölt humanitárius folyósokon érhették el az éjjel Romániát – közölte csütörtökön az MTI-vel a román határrendészet. Szerdán szinte teljesen leállt a Magyarország felé jövő A4-es autópálya Ausztriában, volt olyan fuvaros, aki már 26 órája ott vesztegelt, és kifelé is 15-15 kilométeres sorok álltak.

Amíg a román kormány garantálja, hogy fogadja a nyugat felől érkező román és bolgár állampolgárokat, addig Magyarország biztosítja nekik a humanitárius folyosót – közölte Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában