Természetfotó kiállítás

2020.03.08. 13:03

Lenyűgöző pillanatképek a természet csodáiról – Galéria

A természet csodáinak olykor fenséges, máskor bájos vagy meghökkentő pillanatképeiből nyílt kiállítás az NKM Energia Zrt. Klauzál tér 9. szám alatt található galériájában pénteken. A természet dicsérete címet viselő tárlat a NaturArt, azaz a Magyar Természetfotósok Szövetségének elmúlt három évtizedes fennállása során készült legszebb természetfotókat mutatja be az érdeklődőknek.

Munkatársunktól

Az elmúlt harminc év legszebb természetfotóit mutatja be a NaturArt születésnapi tárlata. Fotó: Karnok Csaba

Fotó: Karnok Csaba

A kiállítás-megnyitón Tóth József, az NKM Áramhálózati Kft ügyvezetője köszöntötte a megjelenteket. Kifejtette, a Nemzeti Közművek vezetősége szívén viseli a természet- és madárvédelem érdekeinek képviseletét, melyben a természetfotósok tevékenysége jelenti a legnagyobb segítséget számukra. A vállalat által a témában megjelentett kiadványokban ugyanis fényképeik minden szónál hatásosabban hívják fel a figyelmet környezetünk megóvásának fontosságára.

A jubileumi tárlatot Ugró Sándor, a Kiskunsági Nemzeti Park igazgatója nyitotta meg, aki beszédében a természetfotósokat a természetvédelem ügynökeiként szólította meg.

– Csodálatos, sajátos látásmóddal rendelkeznek, mely lehetővé teszi, hogy szélesebb körben is megismerjék az emberek azokat a természeti csodákat, amelyeknek a nemzeti park munkatársaiként mi kezelői vagyunk – mondta.

A harmincadik születésnapját ünneplő NaturArt közösség eredményeit dr. Kalotás Zsolt, a Magyar Természetfotósok Szövetségének alapító-elnöke ismertette a megjelentekkel.

A tárlat április 30-ig megtekinthető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában