Bordányi napszínes

2020.03.19. 08:47

Tavasztündérré változott a Téltündér

Bár a jövő hét elejétől erőteljes lehűlésre és akár mínuszokra kell számítanunk, a bordányi Faluház elé nemrég már megérkezett a Tavasztündér, pontosabban átöltöztették a Téltündért.

Arany T. János

Bordány, tavasz tündér a faluház elõtt fotó: Kuklis István

Fotó: Kuklis István

A feltűnő tündérek sora még tavaly ősszel kezdődött, amikor a bábu ötletgazdája, Kálmán Kamilla egy séta során faágakat és nádat gyűjtött össze kisfiával.

– Tudom, hogy jön a hideg, de nem fogom visszapakolni a korábbi díszítést – mondta nevetve szerda délelőtt a szikrázó tavaszias napsütésben. Kamilla próbálja mindig egy-egy bordányi kézműves alkotásaival kiegészíteni a díszítést, így került a Téltündérre a papírfonással foglalkozó Masír Mária Délmagyarországból készített díszeiből, majd a mostani alkotásra Bakó Szilvia kerámiából készült alkotásait aggatták.

– A ruhája, mint korábban, újrahasznosított időjárás- és vízálló anyagokból készült. A blúza egy régi szoknya megfordítva, a szoknyája pedig a raschel zsákhoz hasonló, de annál sűrűbb szövésű anyag. Az is valami maradék. A kalapjára a hatalmas virágot én készítettem – mutatta Kamilla.

A Tavasztündér kiegészült egy viharban letört ággal, amit Kamilla a kertjéből hozott biciklivel. A faágat most még a nemzeti ünnepre emlékezve három kokárda díszíti, ezeket húsvétkor kézműves tojásokra cserélik majd.

Bordányi Tavasz tündér a faluház elõtt. Fotó: Kuklis István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában