Gyerekszájvideókat is feltöltenek

2020.04.20. 12:02

Az internetre költözik a múzeum

A Móra Ferenc Múzeum közösségi oldalán egyebek mellett fotógyűjteményekkel, YouTube-­csatornáján pedig videókkal várja a látogatókat. A virtuális barangolásba aktívan be lehet kapcsolódni, kérdéseket is tesznek fel a követőknek.

Hajó Edina

– Három felületen vagyunk je­­len digitálisan. A honlapunkon a virtuális kiállítás fül alá töltjük fel a gyűjteményeinkkel kapcsolatos fotókat, információkat. Így például a néprajzi gyűjteményünk lábbelijeit is nézegethetik az érdeklődők – részletezte Hegedűs Anita sajtóreferens. Emellett a történeti és textilgyűjtemény fotói is megtalálhatók a honlapon. Nemrégiben töltöttek fel az 1879-es nagy árvízről készült összeállítást, fotókkal és Cserzy Mihály visszaemlékezéseivel, amely tragikusan ábrázolja az emberi sorsokat. Az 1918–1920 közötti francia megszállásról, a Fekete Ház történetéről és Köves L. Imre söröskorsóiról is töltenek fel információkat.

A múzeum YouTube-csatornáján ismeretterjesztő videók találhatók az intézmény ko­­rábbi kiállításairól.

– Így például a Munkácsy-, az Örkény- és a múmiakiállításról érdekes történetek, sztorik derülnek ki. Vannak olyan videók, amelyek rendezvényekről készültek, ilyen a 2016-os gladiátorviadal – mondta el a sajtóreferens. Emellett humoros videókat is feltöltöttek, amelyekben óvodásokat kérdeztek meg a vulkánokról vagy éppen a dinoszauruszokról.

A múzeum Facebook-olda­lán fotógyűjteményekkel vár­­­­ják látogatóikat, ugyanis igen gazdag képanyaggal ren­delkeznek. Hegedűs Anita el­­mond­­ta, régi szegedi képekből válogatnak, ezek mellé tesznek fel kérdéseket. Töltöttek már fel fotót a Szőke Tisza hajóról, és többen meg is osztották saját emlékeiket a legendás gőzössel kapcsolatban.

– Vagy például a legutóbbi képeken lovas kocsik robognak, azt kérdeztük meg követőinktől, vajon hol készült a fotó – fejtette ki a múzeum mun­­katársa.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában