Katasztrófavédelem

2020.04.30. 11:13

Két életveszélyes sérültet mentettek a tűzoltók szerdán

A katasztrófavédelem tegnapi összefoglalója.

delmagyar.hu

Forrás: DM

Ahogy korábban megírtuk, használaton kívüli emésztőgödörbe esett egy kisgyermek szerdán délben Szentesen. A segélyhívást követően a szentesi hivatásos egység indult el a helyszínre. A tűzoltók, miután kiérkezett a családi házhoz, azonnal megkezdték a mentést. Tűzoltólétra és mentőkámzsa segítségével hozták fel a gödörből a gyermeket, majd átadták a mentőszolgálat munkatársainak. A kisfiút mentőhelikopter szállította a szegedi klinikára.

Egy életveszélyes állapotban lévő beteg mozgatásához kérték a szegedi tűzoltók segítségét szerdán. Egy Budapesti körúti, társasházi lakáshoz riasztották az egységeket az esti órákban. A mentők a sérültet a lakásban újraélesztették, de állapota nem engedte meg, hogy a lépcsőházon keresztül vigyék ki a házból. A szegedi tűzoltók rendőri irányítás mellett telepítették a gépezetes tolólétrát, a kosárral pedig felemelkedtek a nyolcadik emeleti lakás ablakához. Az ablakon keresztül kiemelték a hordágyat, majd a kosárhoz rögzítették, így ereszkedtek le a ház előtt várakozó mentőautóhoz.

Fotó: DM

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában