Helyi közélet

2020.05.11. 09:44

Csapdát állítottak

Új fegyvert vet be a makói önkormányzat a Honvéd városrészbeli kóbor kutyák ellen: élve fogó csapdával igyekszik minél többet elkapni. A tervek szerint hamarosan még egyet felállítanak.

Szabó Imre

A csapda várja a csatangoló kutyákat.

Fotó: SZABÓ IMRE

– A csapda valójában nem új, már vagy tíz éve megvan, de így még nem alkalmaztuk – mondta róla a makói gyepmester, Erdei Ferenc. Az Ágyú utca sarkán felállított szerkezetet eddig alkalmilag, leginkább olyan kis méretű kutyák befogására használták, amelyek odaszoktak valamelyik házhoz, de sem a hurkot, sem az altatólövedékes puskát nem lehetett bevetni az állat sérülésének kockázata nélkül. A csapda biztonságos.

A csapda várja a csatangoló kutyákat.
Fotó: SZABÓ IMRE

A berendezést mi is megnéztük. Működése egyszerű: ha egy kutya bemegy, hogy a kihelyezett tálakból egyen vagy igyon, közben rálép egy pedálra, ami lezárja a bejáratot. A csapda állandó felügyelet alatt áll. Az első napon egyet sikerült vele elfogni, de később biztosan többet is. Amikor arra jártunk, alig egy sarokra láttunk másik hármat csoportba verődve.

A csapdát Varga Ferenc képviselő javaslatára helyezték ki, aki szinte napi rendszerességgel kap panaszt az utcán csatangoló ebek miatt. – Abban bízom, hogy aki befogás után visszakapja a kutyáját, már jobban fog rá ügyelni, mert csak oltás és csipezés után viheti haza – mondja Varga. Ha senki nem jelentkezik érte, az állatvédő szervezeteken keresztül új gazdához kerül. A közeljövőben egyébként várhatóan beszereznek még egyet és rendszeresen változtatni fogják a helyüket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában