Már veteményzetek is a gyerekek

2020.05.13. 16:40

Igénylik az óvodát Tiszaszigeten és Kübekházán

Májusfa várta a gyerekeket a Szent Antal Katolikus Óvodában Tiszaszigeten. Egy hete tart – a kormányrendelet értelmében – ügyeletet az intézmény, ám a pedagógusok minden ün­nepi alkalomkor feldíszítették az óvodát, mintha járnának a kicsik.

H. E.

Tiszaszigeten a jelenleg megengedett maximális létszámmal működik az óvoda, ötfős csoportokban játszanak a gyerekek.

Fotó: KARNOK CSABA

– Óriási örömmel jöttek vissza a gyerekek a múlt héten. Nagyon örültek egymásnak és az óvópedagógusoknak is – mondta Babarczi Istvánné, a tiszaszigeti és a kübekházi óvoda vezetője. Megtudtuk, Ti­­szaszigeten egyből betelt a létszám, összesen 15 gyermeket fogadhatnak, mivel három csoportszobájuk van. Kübekházán ezen a héten jöttek többen, ott most 14 kisgyermek van.

Tiszaszigeten a jelenleg megengedett maximális létszámmal működik az
óvoda, ötfős csoportokban játszanak a gyerekek.
Fotó: KARNOK CSABA

Azok járhatnak óvodába, ahol mindkét szülő dolgozik. A kicsikkel ötfős csoportokban foglalkoznak, figyeltek arra, hogy a testvéreket ne válasszák el egymástól, így vegyes csoportokat alakítottak ki. Az udvart is három területre osztották, ott jó időben, elszeparáltan játszhatnak. Az óvodákban folyik a nevelő-oktató munka, a múlt héten például veteményeztek az óvodások: retek- és eperpalántákat ültettek. Az intézményvezető szomorúan mesélte, bíztak abban, hogy megnyithatják min­­denki előtt mindkét intézményt, ám mivel erre egyelőre nincs mód, így minden tervezett programjukat – kirándulást, gyermeknapi foglalkozást – le kellett mondaniuk.

Babarcziné azt is elmondta, hogy az óvodákat megnyitás előtt fertőtlenítették, a csoport­szobák mellett az udvari játékokat is. A kényszerszünetet arra használták, hogy az ap­­róbb javítási munkálatokat elvégezzék: Tiszaszigeten az udvart újították fel, Kübekházán a székeket javították meg. Nyárra nem terveznek takarí­tási szünetet, folyamatosan fo­­gadják majd a gyerekeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában