Tájfutó alkalmazással túrázhatunk a vásárhelyi Kása erdőben

2020.05.17. 15:01

Körséták a város szélén

Kerékpárosok, tájfutók, kutyasétáltatók, kimozdulni vágyók és akár még lovasok is használhatják a vásárhelyi Kása erdő ösvényeit. A fejlesztések a lakossági igényekhez igazodnak.

T.Sz.

Hódmezõvásárhely 2020.05.15. Képen: Varga Anikó a BMFK intézményvezetõje és Petróczki Ádám Hód-Mentor Sportegyesület elnöke, Kása Erdõ Fotó: TSz Délmagyarország - DV

Fotó: Tábori Szilvia

Turistautak, tájékoztató honlap és egy MapRun alkalmazás is segíti azokat, akik szívesen töltik szabadidejüket a vásárhelyi Kása erdőben. A Liget sor északi vége felőli részen adták át pénteken az újonnan kialakított információs táblákat. Az erdő bejáratainál található tájékoztató felületen térkép és általános területhasználati tudnivalók mellett részben az aktuális programokhoz igazodó tartalmakat helyeznek el – közölte Petróczki Ádám, a Hód-Mentor Sportegyesület elnöke és Varga Anikó, a vásárhelyi Bessenyei Ferenc Művelődési Központ intézményvezetője.

Elmondták: a meglévő kék és piros szakaszok mellett kijelölték a nagyrészt eltérő helyen haladó, 3,6 kilométer hosszúságú zöld körséta útvonalat is. Az irányt egyelőre táblák jelölik, a következő hetekben festik fel a jelölést. Az ösvények gallyazása, kaszálása folyamatos, így a nyári időszakban is remek programot jelenthet az erdei séta, futás, kutyasétáltatás. A helyszíni tájékozódást virtuálisan is segítik: letölthető térképek, GPS-trackek, illetve bejelentési felület érhető el a honlapon, a kalandos kedvűek pedig kipróbálhatják a MapRun játékot. Az alkalmazást használóknak ellenőrzőpontokat kell felkeresniük, majd minél rövidebb idő alatt visszatérni a kiindulási pontra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában