Főleg mesterekre lenne szükségük

2020.05.23. 18:57

Leégett Renátáék háza Magyarcsanádon – Galéria

Mindene odaveszett a két gyermeket nevelő, magyarcsanádi Jankó Renátának, akinek leégett a háza – most egy rokonnál húzták meg magukat. Az épületet egy veszekedést követően az élettársa gyújtotta fel.

Szabó Imre

A kétgyermekes magyarcsanádi családnak mindene odaveszett a lángok között

Fotó: Karnok Csaba

– Amikor megláttam, hogy ég a tető, dől a füst kifelé az ablakokon, összerogytam az utcán, és csak zokogtam. Tízévi munkám volt benne – elevenítette fel a magyarcsanádi Jankó Re­­náta Hajnalka azt a pillanatot, amikor szembesült azzal, hogy nincs többé otthona.

A fiatalasszony, aki a sándorfal­­vi hulladékfeldolgozóban dol­­gozik napi bejelentéssel, a ki­­sebbik fiával, a 7 esztendős Alexanderrel átment a sógornőjéhez néhány utcával arrébb, és ahogy visszaért, már lángokban állt a ház. A nagyobbik fiú, a 15 esztendős Jonatán épp Ma­­kón volt, így szerencsére nem sérült meg senki. Azt már a rendőrségtől tudjuk, hogy mi miatt csaphattak fel a lángok a Szántó Kovács János utcai házban: az élettársa égő csikket do­­bott a kanapéra, majd távozott. Jelenleg letartóztatásban van, közveszélyokozás miatt.

 

A hatóságok a kárt 3 millió forintra becsülik. Mint a helyszínen láttuk, a ház teljesen kiégett. A falak, a mennyezet mindegyik szobában koromfekete, a plafon több helyen beomlott. A tető nagy része ugyancsak megsemmisült, még a gerendák egy része is elégett. Amikor ott jártunk, ro­konok, szomszédok igyekeztek segíteni, helyrehozni a tetőt, amennyire lehet. Az ajtók-ablakok is tönkrementek, a kiégett bútorok, háztartási berendezések halmokban álltak az ud­­varon. Robbanás azért nem történt, mert a gázpalackot a tűzoltók szerencsére időben kivitték.

– Ruhánk is annyi ma­­radt, ami rajtunk van. Mindenünk odaveszett – sírta el magát Renáta. Most egy rokonuknál húzták meg magukat, de szándékukban áll a házat rendbe hozni, és visszaköltözni – ezt azonban egyelőre nehéz elképzelni.

Amikor felkerestük a pórul járt édesanyát, épp a polgármester hívta: építőanyagot ajánlott nekik.

– Az édesanya megkapta a rendkívüli helyzetben adható segély maximumát, 28 ezer 500 forintot – tette hozzá Farkas János. Kapni fognak ruhákat is, az elégett holmik elszállításához pedig egy konténert küld nekik a falu.

Renáta azt mondta, bármilyen segítséget szívesen fogadnak. A számlaszámuk 11777353-01931949.

– Leginkább mester­emberekre lenne szükségünk, akik segítenek az épület helyreállításában – mondta Renáta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában