Helyi közélet

2020.05.25. 16:33

Új parkolót kapnak a dorozsmaiak

A helyiek és a képviselők is éveken át lobbiztak azért, hogy parkolóhelyeket építsen a szegedi önkormányzat a Jerney iskola elé. A beruházás mostanra megvalósult, szeptembertől használható a tizenegy darab parkoló.

Kiss Anna

Elkészült a tizenegy darab parkolóhely.

Fotó: FRANK YVETTE

Évtizedes hiányt pótoltak az elmúlt hetekben Kiskundorozsmán, miután a helyiek aláírást gyűjtöttek azért, hogy parkolók épüljenek a Jerney János Általános Iskola előtt. A kezdeményezéshez több százan csatlakoztak, valamint a körzet képviselői is lobbiztak az önkormányzatnál azért, hogy megvalósuljon a beruházás. A tizenegy darab parkolóhely elkészült, ebből egy a mozgáskorlátozottak számára lesz fenntartva.

Elkészült a tizenegy darab parkolóhely.
Fotó: FRANK YVETTE

Mihálffy Béla, Kiskundorozsma egyik önkormányzati képviselője elmondta, jelenleg szalagokkal van körülvéve a terület, a tanév kezdetére teszik majd használhatóvá az intézmény előtti területet. Megtudtuk, több millió forintos építkezésről van szó, amelyre a szegedi költségvetésből határoltak le keretet még tavaly júniusban. – Büszke vagyok arra, hogy ismét összefogtak egy jó ügy érdekében az itt élők – emelte ki.

Térbetonnal burkolták le az iskola előtti részt. Korábban a buszmegállók előtti szakaszon volt gyalogátkelőhely, ezt most megszüntették, és az intézmény bejáratától néhány méterrel odébb alakítottak ki egyet. Ugyan az eredeti tervekben nem volt benne a védőkorlát kihelyezése és az iskola előtti sövény pótlása, mégis megtörtént, hiszen ez fontos a gyermekek védelmében. Szintén a diákok biztonsága érdekében több figyelmeztető táblát is kihelyeztek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában