A századik bevonuló

2020.06.15. 18:00

Alapfelkészítés kezdődött a vásárhelyi laktanyában

A hódmezővásárhelyi helyőrségben negyvenen kezdték meg rövidített idejű alapfelkészítésüket, ahol fizikai képességeiket fejlesztik, katonai ismereteket tanulnak, és katonai tereptan- és harcászati kiképzésen is részt vesznek.

Munkatársunktól

A hódmezővásárhelyi helyőrségbe negyvenen vonultak be rövidített idejű alapfelkészítésre. FOTÓ: BÚZ CSABA

Több mint negyvenen kezdték el júniusban az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi helyőrségében a rövidített idejű alapfelkészítést. Az esemény különlegessége, hogy Csongrád-Csanád megye idei századik bevonulója, Juhász Szabolcs Hódmezővásárhelyen kezdte meg katonai pályafutását. Szerződéskötésekor Tóth István ezredes, az MH 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnokhelyettese és Hári László alezredes, az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 2. Toborzó és Érdekvédelmi Központ parancsnoka is megjelent – tájékoztatta lapunkat Búz Csaba főhadnagy, kommunikációs tiszt.

A korábban kereskedelmi területen dolgozó Juhász Szabolcs régóta pályamódosításon gondolkodott. Új kihívásokat keresve döntött a Magyar Honvédség mellett. Nem szeretne egy szinten megragadni, ezért hosszú távon altiszti pályát és akár missziós szerepvállalást is tervez. Sokáig versenyszerűen sportolt, és a honvédségben szeretne az aktív életmódhoz visszatérni.

 

A Magyar Honvédség a szerződéses állományába jelentkező újoncoknak bevezette az úgynevezett rövidített idejű katonai alapfelkészítést. Így a honvédségi szolgálatra jelentkezők olyan ismereteket szereznek, amelyek után már bevonhatók például a tömeges megbetegedéssel járó járványügyi veszélyhelyzet kezeléséhez szükséges katonai feladatokba.

A következő hetekben az újoncok a fizikai képességeik fejlesztésén túl megismerkednek a katonai alapismeretekkel és különböző kiképzési – katonai tereptan és harcászat – foglalkozásokon vesznek majd részt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában