Ez lesz az irányvonal a következő öt évben

2020.06.30. 18:54

Elfogadták Szentes ötéves gazdasági programját

Elfogadta Szentes 2020-2025 közötti gazdasági programjának tervezetét a város képviselő testülete. A tervek szerint a főbb stratégiai célok között az életminőség javítását, a lakosságszám növelését és Szentes regionális szerepének erősítését jelölték meg.

M.A.

Mint a gazdasági program ismertetése során Bocskai István, Szentes Város Önkormányzata ipari park referense elöljáróban elmondta, több tényező is ismeretlen volt a tervezet elkészítésekor, például, mivel még nincs megegyezés az uniós költségvetéséről, ezért nem tudni mekkora forrás érkezhet majd az országba. Az biztos, hogy az infrastruktúra fejlesztés részeként a szentesi ipari park további fejlesztése elsődleges cél marad a város számára.

A „Szentes – Gyarapodó város” program stratégiai céljaiként az életminőség javítását, a lakosságszám növelését és Szentes regionális szerepének erősítését tűzték ki. Ehhez erősítenék a város jelenlegi gazdasági szerkezetét és olyan új betelepülőkkel bővítenének, amik innovatív termelő vagy szolgáltató technológiával működő szolgáltatások.

Nagy hangsúlyt fektetnének az úgynevezett kreatív ipar meghonosítására, ilyen többek között a szoftverfejlesztés és digitális játékfejlesztés, az építészet, az iparművészet, formatervezés és divattervezés.

A gazdasági terv vitája során Móra József, a gazdasági bizottság elnöke rámutatott, Szentes közlekedési vákuumban van, nehezen megközelíthető a város, ez pedig nagy problémát jelent a település gazdasága szempontjából. Ugyanakkor szerinte a terv jó, egy olyan vázat biztosít, amihez bármikor hozzá lehet tenni, ki lehet egészíteni.

Antal Balázs Tibor ezzel szemben ötlettelennek, koncepciótlannak és nem előremutatónak találta a gazdasági programot.

A vitát követően végül a város 2020-2025 közötti gazdasági programjának tervezetét a testület tizennégy jelenlévő tagja tíz igen és négy tartózkodás mellett ellenszavazat nélkül elfogadta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában