Helyi közélet

2020.06.07. 18:18

Kapálják már a kukorica-útvesztőt

– Úgy döntöttünk, bárhogy is lesz, a kukoricatáblába idén is belevágjuk az útvesztőt. A tizenegy éve megszokott programok elmaradnak ugyan, de reméljük, vendégeink az útvesztőben barangolni azért tudnak – mondta Endrész Erzsébet, a honismereti kör elnöke.

Tóth A. Péter

A Kiss Mária Hortensia Honismereti Kör 2009 óta minden évben megrendezi a kukorica-útvesztő fesztivált. A szervező­munka márciusban megakadt a koronavírus-járvány miatt, végül úgy döntöttek, idén Trianon 100. évfordulója köré megszervezik a programot. A rajzot – a sortávolságokat és a tőtávolságokat figyelembe véve – immár ötödik alkalommal Bajnóczi János elnökhelyettes készíti egy speciálisan méretezett papírlapra. Június elején a növények nagyjából húsz-huszonöt centiméteresek, ebben a formájukban vághatók megfelelően. Idén nyáron a forma kivágását Endrész Erzsébet, Hévizi Gézáné és Sinka Lajos vállalta.

Hagyományos módon alakítják ki az alakzatokat.
Fotó: FOTÓ: ENDRÉSZ ERZSÉBET

– Jelzőkarókat szúrunk le a formának megfelelően, mérőszalaggal előzetesen kijelölt pontokra. Ezek mentén indulunk, kikapáljuk az adott sorokból a növénytöveket, így alakítjuk ki az előzetesen eltervezett formát – tette hozzá Endrész Erzsébet.

A szívélyes vendéglátás a honismereti kör tagságának adottsága, szeretettel várják vendégeiket július 18. és augusztus 22. között a kukorica-útvesztő fesztiválra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában