Több jótékonysági akciót is szerveznek érte

2020.07.11. 14:56

A focista fiú gyógyulásáért összefogtak a mindszentiek

A 16 éves, mindszenti Keresztes Berciről tavaly májusban derült ki, hogy rosszindulatú csontdaganat támadta meg a jobb sípcsontját. Azóta kapott kemoterápiát, meg is műtötték, de még nincs vége a rémálomnak. A daganat a tüdejében is megjelent. A szülők minden követ megmozgatnak fiuk gyógyulásáért.

Kovács Erika

– Berci tavaly májusban a lábát fájlalta. Először sportsérülésre gyanakodtunk. A fájdalom két hét múlva sem enyhült, ezért orvoshoz fordultunk – mondta lapunknak Keresztes Bernadett, Berci édesanyja.

28 gól a bajnokságban

– Berci élete a foci. A mindszenti U14-es csapatban játszott, 28 gólt lőtt a bajnokságban. Szeretett volna előrébb lépni, a Csongrád csapatához igazolni, ezért is tanult tovább a Batsányi János Gimnáziumban. Minden a tervei szerint haladt. A tanév végén viszont jött a lábfájás, ami mindent megváltoztatott – tette hozzá az édesapa, Keresztes Róbert.

– A sportorvos után egy or­­topédszakorvoshoz mentünk Hódmezővásárhelyre, aki MRI-re utalta Bercit. Így derült ki, hogy valami komolyabb baj van. Szegedről még aznap Budapestre irányítottak bennünket egy specialistához. Délután 1-kor értünk fel, és este fél 10-kor kerültünk sorra. Akkor még biztosat nem tudhattunk, csak reménykedtünk, hogy csupán gyulladás okozza a fájdalmat. A végleges diagnózist csak a szövettani vizsgálat után mondták ki. A reményeink szertefoszlottak, sajnos rossz hírt kaptunk. Né­hány nap múlva Budapesten már el is kezdődött Berci kemoterápiás kezelése.

Berci emelt fővel, igazi sportoló módjára viseli a kezeléseket.
Fotó: A család felvétele

Protézist is kapott

A szülők elmesélték, Berci emelt fővel viselte a kemote­rápia megpróbáltatásait. A műtétre februárban került sor. A daganatot eltávolították, protézist ültettek a jobb lábszárába. Hat hétig gipszben volt a lába. Bercinek újra meg kellett tanulnia járni.

En­­­nél a betegségnél gyakori, hogy áttét képződik. Bercinek a tüdejét támadta meg a kór. A mellkasi műtét azonban különböző okok miatt elmaradt.

A szülők úgy döntöttek, új terápiát keresnek, hogy fiuk minél gyorsabban és teljesen meggyógyulhasson. Ismerősök révén kapcsolatba léptek egy német klinikával, ahol napokon belül választ ígértek, hogy vállalják-e Berci kezelését.

Összefogott a város

A mindszentiek Berci betegségének hallatán összefogtak. A szülők az elmúlt hónapokban folyamatosan gyermekük mellett voltak. Az óvónő édesanya táppénzre került, az édesapa pedig feladta a külföldi munkáját. A kétgyermekes család mára felélte a tartalékait. Várhatóan a németországi kezelések, az utazások, ott-tartózkodások is sok pénzbe kerülnek.

A mindszentiek ezért szombaton 17 órától a Libaitatóban jótékonysági vacsorát szerveznek Keresztes Berci gyógyulása érdekében.

Július 12-én 18-órától egy közös sporteseményen vehet részt, aki szeret futni és sé­tálni.

Július 19-én pedig Együtt Berciért Mocorgós Családi Nap­­ra kerül sor, 15 csapat focitornájával, süteményvásárral és sok más érdekes programmal.

A Facebookon, az Együtt Berciért jótékonysági licit ol­dalon különböző tárgyakat, szolgáltatásokat ajánlottak fel a helyibeli lakosok. Lapunk volt kollégája, Antal Sándor pedig a Simon Tibor, Szabics Imre és Schultz Levente által dedikált gyerekméretű szurkolói Fradi-mezét kínálta fel a Vaterán árverésre. A licit 16 forintról indult, mivel Berci éppen ennyi idős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában