Helyi közélet

2020.07.23. 16:09

A Rippel fivérekkel tornáztak

A világhírű artistákkal, Rippel Ferenccel és Viktorral tornázhattak a gyerekek tegnap a Petőfi-telepi Művelődési Házban, a Te döntesz! táborban. A kicsik nagyon élvezték a közös mozgást és a fantasztikus bemutatót.

Imre Péter

Szeged 2020.07.22. a Rippel fivérek ( Rippel Ferenc és Rippel Viktor ) vendégeskedtek a Petõfi telepi Mûvelõdési házban tartott Te döntesz táborban. fotó: Kuklis István Délmagyarország DM KI

Fotó: Kuklis István

A Hortobágyi Károly-díjas, ér­demes művész, kilencszeres vi­­lágrekorder artisták miután bemutattak egy fantasztikus egyensúlyozó számot, arra in­­vitálták az alsós fiúkat és lányokat, hogy melegítsenek, nyújtsanak, tornázzanak együtt. Nem kellett kétszer mondani, és az idősebbek, a szülők is csatlakoztak a közös mozgáshoz. Majd négy önként jelentkező a színpadon próbál­­ta utánozni a Rippel fivérek által mutatott kunsztokat – oly­kor sikerrel.

Regisztrálni kellett

– Regisztráltunk a Köszönjük, Magyarország! programra, amelyre művészek is jelentkez­tek, és mi a Rippel fivéreket hívtuk. Igent mondtak, és ki­­használva az alkalmat, nyitottá tettük a rendezvényt, bár­­ki eljöhetett, nemcsak táborunk 24 résztvevője – mondta el Fekete Marianna, a művelődési ház programszervező­­je, a héten zajló Te döntesz! tábor vezetője. A programban a regisztráló művészek arra vállalkoztak, hogy az államtól kapott díjazás fejében ingyenesen lépnek fel az intézményekben.

Döntöttek

A tábor első napján a sport, az ismerkedés játszotta a főszerepet, kedden érzékenyítő napot tartottak. Látás- és mozgáskorlátozott vendégek foglalkoztak a gyerekekkel, kipróbálhatták, milyen az, ha valaki gyengén lát, illetve nem úgy mozog, ahogy szeretne. Tegnap a konfliktuskezelés, a tisztelet, a megbecsülés és az elfogadás volt a téma, a héten még állatmenhely-látogatás és kisvonatozás vár a táborozókra, illetve csütörtökön és pénteken teljesíthetik tréfás és komolyabb vállalásaikat – erről szól a Te döntesz! Akinek pedig mindet sikerül befejeznie, jégkrémet kap ajándékba a szervezőktől.

Szívük, lelkük

– A koronavírust követően minden lehetőséget megragadunk a szereplésre, a Köszönjük, Magyarország! keretében hat előadást kellett vállalnunk, de mi már a tizenkettediknél tartunk – mondta el lapunknak Rippel Ferenc. Azzal folytatta: gyerekek előtt nehezebb fellépni, mert meg kell fogni a lelküket, ahhoz pedig nekik is ki kell tenniük a szívüket, lelküket a színpadra.

A műsort látva bátran állíthatjuk, sikerült.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában