Pulitzer városába jönnek a diákújságírók

2020.07.28. 15:39

Fiatalok jelentkezését várják a makói médiatáborba

Makón rendezi meg őszi alkotótáborát a DUE (Diákújságírók Országos Egyesülete) Médiahálózat. A diákújságírók idén 30 éves egyesületének alapítói már négy évtizede szerveznek médiatáborokat.

Szabó Imre

Forrás: Pixabay

Júliusi balatonszárszói média­táboruk a koronavírus-járvány miatt meghiúsult, ezért döntöttek úgy, hogy a város meghívását elfogadva október 28. és november 1. között alkotótábort tartanak Makón – tájékoztatott a program vezetője, Klock-Balog Péter. Hozzátette, Makó két szálon is kapcsolódik a DUE-hoz, illetve az újságíráshoz.

Egyrészt a rendszerváltás után, az egyesület alapítását követően éppen itt rendezték meg első őszi táborukat, másrészt az újságírás Oscar-díjának számító Pulitzer-díj névadója a város szülötte.

Az alkotótáborban öt napon keresztül az ország ötven legjobb diákújságírója húsz felnőtt szakembertől – az RTL Klub, az M2, a Magyar Rádió, az InfoRádió, a Katolikus Rádió, a Lakihegyi Rádió, a Tamási Rádió, a Táska Rádió, a DUE Rádió és a DUE Tallózó munkatársaitól – tanulhat rádiózást, televíziózást, fotográfiát és kreatív írást.

– Ez egy élményközpontú, gyakorlatorientált képzés. A Pulitzer József Kollégiumban stúdiókat és szerkesztőségeket építünk fel, és a táborozók önállóan állítanak elő produkciókat, amelyeket közösen értékelünk. Persze szabadidős programok is lesznek – részletezte a táborvezető, aki a köztelevízió ifjúsági csatornájának szerkesztője.

A programra makói és környékbeli, 15–25 éves fiatalokat is várnak. A táborba online lehet jelentkezni a www.due.hu címen.

Az egyik legrégebbi

Az 1989-ben alapított DUE Médiahálózat Európa egyik legrégebbi, kiemelten közhasznú ifjúsági szervezete. A diákmédiában dolgozók és tanáraik mellett több száz felnőtt kollégát fognak össze, munkájukat önkéntesként, politikai és gazdasági befolyástól mentesen végzik. Az egyesület elnöke Kecskés István, a Lakihegyi Rádió munkatársa, alapító alelnöke Balázs Géza nyelvész professzor, az ELTE oktatója és Szayly József, a Magyar Rádió korábbi alelnöke.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában