A gyerekek mutatják az utat

2020.07.02. 18:30

Hogyan védik meg a vásárhelyi klímát? – Galéria

A város adottságait és környezeti állapotát összegzi a vásárhelyi klímastratégia, illetve megfogalmazza a klímavédelmi ajánlásokat.

T. Sz.

A tanárok és óvodapedagógusok alkotta csoportok a vízérzékenység, a zöld hulladékkezelés, a környezetbarát közlekedés és az állatvédelem témájában dolgozták ki ötleteiket.

Fotó: Tábori Szilvia

Megemlíti többek között a zöldfelületek növelését például az elkerülő út mentén, a Kása erdő rehabilitációját, a geotermikus fűtés hatékonyságát, a mezővédő sávok telepítését, vagy az összetett víz- és talajgazdálkodási rendszerek elterjesztését.

A véglegesített dokumentumot ma délelőtt mutatták be a Városházán. A workshoppal kísért eseményen ismét a legkisebbek érzékenyítésére összepontosítottak. A tanárok és óvodapedagógusok alkotta csoportok a vízérzékenység, a zöld hulladékkezelés, a környezetbarát közlekedés és az állatvédelem témájában dolgozták ki ötleteiket. Bozókiné Szabó Ildikó, a szemléletformáló program szakmai vezetője kérdésünkre elmondta: a gyerekek érzékenyítésével a szüleiket is megszólíthatják, a szemléletformálással így könnyebben elérik a felnőtteket.

A projektet megvalósító szakértői csoport nevében Fegyveres Fiskál Gábor, a Dipol Csoport ügyvezetője kifejtette, hogy a helyi klímastratégia megalkotása a pályázati projekt fontos állomása volt, amelyet a klímatudatosságot erősítő szemléletformáló programsorozat kísér. Az országos járványhelyzet miatt az eredeti programtervet át kellett alakítaniuk, így várhatóan ősszel rendezik meg ismeretterjesztő eseményeket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában