Olaszországban kapták el a volt élettársát

2020.07.02. 15:08

Megtalálták Koncz Judit holttestét

Kiderült, hogy – amint azt sokan eddig is sejtették – biztosan gyilkosság áldozata lett a Szentesről még 2006-ban eltűnt Koncz Judit. A nő holttestét a rendőrök azonosították, korábbi élettársát pedig az olasz hatóságok őrizetbe vették.

Suki Zoltán

dads

Forrás: Archív fotó

Fotó: Frank Yvette

Szinte napra pontosan tizennégy éve tűnt el rejtélyes körülmények között Szentesről, a Dózsa György utcai otthonából Koncz Judit. Eltűnését D. Lajos jelentette be, aki 22-én a kislányáért ment láthatásra. A kétéves gyermek a tévé előtt ült egyedül, miközben DVD-t nézett, ami végtelenített lejátszásra volt állítva. Azonban nem csak ez az egy furcsaság volt az eltűnése körül. Aznap éjjel ugyanis valaki megmérgezte a család kuvasz kutyáját. A nő holmijai közül a hálóinge, a papucsa, az útlevele és a kerékpárja tűnt el. A rendőrség akkoriban ismeretlen tettes ellen állatkínzásért, Koncz Judit ellen kiskorú veszélyeztetése miatt nyomozott.

Mindenki D. Lajosra gyanakodott

A nő eltűnése miatti nyomozás sokáig egy helyben topogott, annak ellenére, hogy a településen szinte mindenki azt gondolta, D. Lajos ölhette meg a nőt. Erre nem alaptalanul következtettek, a férfi rendkívül zűrös életet élt. Ennek ellenére viszont egy kézigránátos támadás vádja alól felmentették.

Az ügyészség szerint 2006-ban egy kézigránátot dobott a szentesi jegyző házára. Az 57 éves férfit előre kitervelten, hivatalos személy sérelmére és több ember életét veszélyeztetve elkövetett emberölés kísérletével vádolták, de ezt végül nem sikerült rábizonyítani, így a férfit jogerősen felmentette a Szegedi Ítélőtábla. A kézigránátos robbantás egy hónappal Koncz Judit eltűnése után történt. A támadó egy jugoszláv kézigránátot dobott be az ablakon, de kihagyta a számításból a szúnyoghálót. Így nem történt tragédia.

Búvárokkal keresték az eltűnt nő holttestét a Tiszában.
Fotó: Frank Yvette / Archív fotó

A Tiszában is keresték

Koncz Judit ügyében a nyomozást a Kiemelt Ügyeket Felderítő Főosztály életvédelmi osztálya 2013-ban vette át, holttestét a Tiszában is keresték.

Akkor Petőfi Attila, az osztály vezetője a Délmagyarországnak azt mondta, hogy a nő új életet kezdett egy másik férfival és kétéves kislányával, amíg D. Lajos betörések, lopások miatt másfél éves börtönbüntetését töltötte Németországban.

– 2013-ban leporoltuk az aktákat. Sok olyan adat került elő, ami szerint érintett lehet a volt férj, aki bosszúálló ember hírében áll – mondta a nyomozó, aki példákat is említett.

D. Lajos összefüggésbe hozható egy konkurens kocsma felgyújtásával, de az az ügy akkorra elévült. A szóbeszéd szerint előfordult, hogy egy haragosa zongorájába lecsót öntött, másnak a szőlőtőkéi gyökerét vágta el.

Petőfi Attila azt is elmondta, D. Lajos már többször volt büntetve lőfegyverrel és lőszerrel való visszaélés miatt.

Ezzel az adatlappal kereste a rendőrség Koncz Juditot. Fotó: Police.hu

Nyomravezetői díjat ajánlottak

Arra, hogy a rendőrök nyomon lehetnek, abból is lehetett következtetni, hogy az országos rendőrfőkapitány idén februárban 10 millió forint nyomravezetői díjat ajánlotta annak, aki tud valami konkrétumot az ügyről. Azt írták, hogy a gyilkossággal gyanúsítható D. Lajos ellen európai elfogatóparancsot adtak ki. A férfit Olaszországban fogták el, átadásától az ottani bíróság rövidesen dönthet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában