2020.07.21. 08:55
Nyáron is figyeljünk oda a zöldségfogyasztásra
A zöldségfogyasztást mindig érdemes magas szinten tartani, a gyümölcsöket viszont nem szabad túlzásba vinni a kánikulában sem. Ahogyan a nehéz ételeket sem. Dietetikus segít a forró napokon történő étkezésben.
20200207 Veszprém fotó: Pesthy Márton PM Veszprém Megyei Napló Piac hangulatképek.
Fotó: Veszprém fotó: Pesthy Márton
A hőségben megváltoznak az étkezési szokásaink, azonban érdemes ügyelni arra, ha a szervezetünk valamiből hiányt jelez. Például ha több folyadékra és kevés megterhelő ételre van szüksége. Nemcsak a testünk, hanem a szakemberek is ezt tanácsolják. Godáné Reisinger Karolina dietetikus lapunknak elmondta, a magas rost- és víztartalmú ételeket részesítsük előnyben, amelyek nem terhelik le az emésztőrendszert, a zsíros, nehéz ételeket pedig kerüljük. Megjegyezte, a grillezéshez is inkább a soványabb húsokat válasszuk, amelyek mellé friss salátát javasol.
óvatosan a gyümölcsökkel
– A zöldségfogyasztást mindig érdemes magasan tartani, de a gyümölcsökkel csak óvatosan. Ha túlzásba esünk, és egyszerre nagyobb mennyiséget fogyasztunk például görögdinnyéből, az beleszámít a napi cukorbevitelbe, és könnyű átesni a ló túloldalára – figyelmeztetett a szakember.
További információkat olvashat a Délmagyarország keddi számában!