Helyi közélet

2020.07.21. 08:55

Nyáron is figyeljünk oda a zöldségfogyasztásra

A zöldségfogyasztást mindig érdemes magas szinten tartani, a gyümölcsöket viszont nem szabad túlzásba vinni a kánikulában sem. Ahogyan a nehéz ételeket sem. Dietetikus segít a forró napokon történő étkezésben.

Kiss Anna

20200207 Veszprém fotó: Pesthy Márton PM Veszprém Megyei Napló Piac hangulatképek.

Fotó: Veszprém fotó: Pesthy Márton

A hőségben megváltoznak az étkezési szokásaink, azonban érdemes ügyelni arra, ha a szervezetünk valamiből hi­­ányt jelez. Például ha több folyadékra és kevés megterhelő ételre van szüksége. Nemcsak a testünk, hanem a szakemberek is ezt tanácsolják. Godáné Reisinger Karolina dietetikus lapunknak elmondta, a magas rost- és víztartalmú ételeket részesítsük előnyben, amelyek nem terhelik le az emésztőrendszert, a zsíros, nehéz ételeket pedig kerüljük. Megjegyezte, a grillezéshez is inkább a soványabb húsokat válasszuk, amelyek mellé friss salátát javasol.

óvatosan a gyümölcsökkel

– A zöldségfogyasztást mindig érdemes magasan tartani, de a gyümölcsökkel csak óvato­san. Ha túlzásba esünk, és egyszerre nagyobb mennyisé­get fogyasztunk például görögdinnyéből, az beleszámít a na­­pi cukorbevitelbe, és könnyű átesni a ló túloldalára – figyelmeztetett a szakember.

További információkat olvashat a Délmagyarország keddi számában!

Címkék#ajánló

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában