Folyamatos a feltöltés

2020.07.01. 15:55

Új alegységgel bővült Szentesen a műszaki ezred

A honvédség építési, bontási és felújítási munkájához szükséges műszaki támogató zászlóaljat alakít ki a II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred. A zászlóalj feltöltése folyamatos, olyan szakembereket várnak, akik megfelelő tudással és elhivatottsággal rendelkeznek.

Majzik Attila

Antal László ezredes és Dr. Szabó István őrnagy jelenti be a II. Rákóci Ferenc Mûszaki Ezred új alegységének megalakulását.

Fotó: Majzik Attila

Két telephelyen kezdi meg a Magyar Honvédség 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezrede egy új alegység, a Műszaki Támogató Zászlóalj megalakítását, az egyik helyőrséget Szentesen, a másikat Kaposváron hozzák létre. Az új egységnek Szentesen lesz a központja, ott állomásozik majd a zászlóaljtörzs, ami a zászlóalj feladatainak tervezésért, szervezéséért, a végrehajtandó feladatok koordinálásárt felel.

Folyamatos a fejlesztés

Három évvel ezelőtt elindult a Magyar Honvédség minden szegmensét érintő fejlesztési és modernizációs projektje, a Zrínyi Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program. Ennek az egyik legfontosabb eleme az emberközpontú megközelítés, amelynek keretében a katonák egyéni harcászati felszerelésének korszerűsítése, a megbecsültségük növelése és a kiszámítható életpálya megteremtése áll a központban.

A haderőfejlesztési szakterületen belül a modernizációs folyamatok érintik a 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezredet is: 2018-ban megalakult a műszaki építő század, majd tavaly áprilisban csaknem ötven darab, rendkívül hasznos, elsősorban az útépítéshez használható kézi és földmunkagépek, önjáró bozótírtók, úthenger, útprofilozó és lánctalpas buldózer érkezett.

Antal László ezredes és Dr. Szabó István őrnagy jelentette be a II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred új alegységének megalakulását.
Fotó: Majzik Attila

Szentes a központ

A haderőfejlesztés része az új Műszaki Támogató Zászlóalj megalakítása is, az alegység alapvető feladata a Magyar Honvédség infrastrukturális, alapvetően építési, bontási és felújítási munkáinak biztosítása.

– Örömteli, ha egy közösség létszámban, technikában fejlődik. Az új zászlóalj létrehozásával a honvédség új munkahelyeket is teremt, két helyszínen háromszázhúsz fő tartozik majd a zászlóaljhoz – mondta el az alegység megalakítását bejelentő sajtótájékoztatón Antal László ezredes.

Mint elhangzott, a szentesi helyőrségen a műszaki építő század állománya és technikái alkotják az egyik alegységet, az 1. Infrastrukturális századot, itt állomásozik a zászlóalj feladatait szervező zászlóaljtörzs Szabó István őrnagy vezetésével, valamint a Műszaki Mentő szakasz és az alapvető ellátást kiszolgáló Logisztikai szakasz is. A másik helyőrség Kaposváron lesz, ahol a 2. Infrastrukturális század alakul meg a Magyar Honvédség 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezrednél.

Várják a jelentkezőket

A zászlóalj teljes létszámának feltöltése folyamatos, a személyi állomány toborzása során a cél, hogy megfelelő tudással és elhivatottsággal rendelkező szakemberek erősítsék az alakulatot. Helyben mintegy nyolcvan főt csoportosítanak át az új alegységhez és további százharminc fővel szeretnék feltöltetni az állományt Szentesről és a környékről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában