Könyvtárba költöznek

2020.08.01. 14:00

Augusztus végén nyit ki újra a posta a Klebelsbergtelepen

Nem megfelelő a könyvtár volt épülete a postahivatal működtetéséhez, ezért átalakítási munkálatok miatt egy hónapig posta nélkül maradnak a Klebelsbergtelepen élők. A könyvtár szerdától már új helyszínen várja olvasóit.

Kiss Anna

Szeged Klebelsberg-telep 2020.07.31. az Összefogás házába költözik a Klebelsberg - telepi könyvtár. A régi épület postaként üzemel majd. képen: bepakolás az új könyvtárba fotó: Kuklis István Délmagyarország DM KI

Fotó: Kuklis István

Július 30-án bezárt a klebelsbergtelepi posta Szegeden, a Váltó utcában, miután az in­­gatlan tulajdonosa korábban felmondta a bérleti szerződést. A Magyar Posta a bérleti szerződés felmondásáról értesítette a városi önkormányzatot, és egyeztetést kezdeményezett az ügyben. Így született meg az a megállapodás, miszerint a kisposta a Zentai utca 31/A-ba költözik, amelyben eddig a könyvtár működött. Erről jú­nius végén döntött a közgyűlés. A posta elhelyezéséhez azon­ban az ingatlan átalakítása szükséges, csak ezután költözhet a posta az új helyre.

A Magyar Posta kommunikációs osztályának tájékoztatása szerint a Szeged 17 posta július 30-tól ideiglenesen szünetelteti nyitvatartását. Ez idő alatt az ügyfelek a postai szolgáltatásokat hosszabb nyitvatartási időben és szombaton is elérhetik a Szeged 1 postán, a Széchenyi tér 1. szám alatt, vagy választhatják a Szeged 19 (Szabadkai út 54.), valamint a Szeged 2 postát (Indóház tér 1.) is. Az új hely átalakítása és a költözés várhatóan egy hó­napot vesz igénybe, így a tervek szerint a Zentai ut­cában augusztus végén várják ismét az ügyfeleket.

Lapunkat arról tájékoztatta a Magyar Posta, hogy Szegeden jelenleg 21 posta található, amely háromszor annyi, mint amit a jogszabály előír. Ez a kisposta a városban találhatók közül az egyik legkisebb forgalmú, mindössze két ügyfélpulttal működött, a legtöbb ügyfél csekket adott fel. A szegediek számára általában könnyen és gyorsan elérhetők a postai szolgáltatások a városban, a klebelsbergtelepi lakók azonban ragaszkodtak megszokott postájukhoz – írták lapunknak küldött válaszlevelükben.

Sikaláné Sánta Ildikó, a So­­mogyi-könyvtár igazgató­­ja a Délmagyarországnak el­mondta, a héten megtörtént a könyvtár átköltöztetése az Összefogás Házába. Jelenleg a helyiség rendezése zajlik, így szerdától már új helyszínen várják olvasóikat a megszokott nyitvatartási időben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában