Lecsó és bográcsos rotyogott

2020.08.16. 19:59

Jótékonysági gasztronapot rendeztek Mindszenten Keresztes Berciért – Galéria

Példátlan nagy összefogással segíti Mindszent lakossága Keresztes Bercit és családját. A 16 éves fiú jobb lábának sípcsontjában tavaly májusban daganatot találtak.

Kovács Erika

Összesen kilenc bográcsban rotyogott délelőtt a lecsó Mindszenten. Bercit segítették a gasztronap résztvevői.

Fotó: Kovács Erika

A településen több jótékonysági rendezvényt is szerveztek, azért, hogy a pénz ne legyen akadálya a külföldi gyógykezelésnek. A mindszentiek azt szeretnék, ha a fiatal focista meggyógyulna és mihamarabb visszatérhetne a kamaszok mindennapi életébe.

Augusztus 15-én jótékonysági gasztronapot szerveztek a művelődési ház melletti területen. A rendezvény főszervezője Jancsovics Attila volt.

- Délelőtt kilenc csapat nevezett a lecsófőző versenyre. Délután pedig pörköltfőző verseny lesz. Egy hentes tárcsán saslikot, grillkolbászt készít, egy másik támogatónk pedig hamburgerrel lepi meg a közönséget. A főzés természetesen nem öncélú. Akik vállalták a megmérettetést, Keresztes Berci gyógyulását segítik a főztjükkel. „Együtt Berciért” feliratú karszalagokat árulunk. Aki ezt 1500 forintért megvásárolja, a támogatásáért cserébe választhat az ételek közül. Szerveztünk sütivásárt is. Minden bevételt Berci családjának ajánlunk fel – mondta Jancsovics Attila.

A rendezvényen az élőcsocsótól, a tűzoltó-bemutatóig, az arcfestéstől a ugrálóvárig sokféle program közül lehetett választani. A színpadon egymást váltottak a helyi és környékbeli fellépők. Késő délutántól Seres Antal, a Kerozin, Meggyes Csaba, Polgár Peti és a Coco Bongo is koncertezett.

A rendezvény után Berci édesanyja, Keresztes Bernadett azt írta az Együtt Berciért közösségi oldalon: „Ami a gasztronapon megvalósult a mindszenti közösség példátlan összefogása által, egy csoda volt. Mindszent újra bizonyított!! Bebizonyította, hogy mennyi szerető, együttérző és segítő szándékú ember él a mi városunkban, akik bármit képesek közösen megvalósítani! … Bármerre néztem örömet, jókedvet, mosolyt láttam, ami nagyon jól esett. Minden mosoly és szívből jövő ölelés újabb lendületet adott nekünk a folytatáshoz.”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában