Helyi közélet

2020.08.05. 12:26

Könyveket lehet örökbe fogadni Maroslelén

Egy hónapja lehet örökbe fogadni a maroslelei könyvtár leselejtezett köteteiből, lényegében ingyen. Az akció sikeres: a mintegy félezer kötet negyedét már hazavitték.

Szabó Imre

Forrás: Maroslelei könyvtár

– Művészeti könyvek, lexikonok, útikönyvek, regények és verseskötetek – sorolja a maroslelei könyvtár egyik munkatársa, Molnárné Gulyás Szilvia, többek között miből válogathat az, aki kötetet szeretne örökbe fogadni tőlük.

Mint megtudtuk, már régen, vagy 6 esztendeje nem selejtezték a bibiliotéka állományát, de most, a karantén idején erre is nyílt alkalom. A könyvtár közösségi oldalán hirdették meg, hogy ezeket örökbe lehet fogadni.

Van miből válogatni, hiszen közel 8600 darabos a lelei könyvtár.
Fotó: Maroslelei könyvtár

Azokat a könyveket vették le a polcról, amik sérültek, hiányosak, esetleg elavultak, vagy évek óta senki sem kölcsönözte őket ki. Ettől függetlenül lehetnek érdekesek valakinek – nem véletlenül talált gazdára a jó ötszáz könyv negyede pár hét alatt. Nem csak helybeliek érdeklődtek: a szomszéd falvakból is jöttek könyvbarátok. Ajándékoztak belőlük a helyi óvodának és az általános iskolának is.

A maroslelei könyvtár teljes állománya egyébként közel 8600 darabos. Az olvasóknak persze nem kell attól félniük, hogy a selejtezések miatt előbb-utóbb elfogy az állomány, hiszen folyamatosan szereznek be új köteteket – legutóbb mintegy 200 darabot –, ráadásul a szegedi Somogyi Könyvtártól is tudnak könyvtárközi kölcsönzés révén, az olvasói igényeknek megfelelő plusz könyveket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában