Egész Mindszent gyászolja a 16 éves fiút

2020.09.16. 17:08

Berci küzdelme véget ért

Elhunyt a 16 éves, rosszindulatú daganatos betegségben szenvedő mindszenti fiú. A város szinte egy emberként fogott össze a fiatal focistáért, hogy a szülőknek segítsék előteremteni a külföldi gyógykezeléshez szükséges forrást. Keresztes Berci sorsát lapunk is végigkísérte.

Munkatársunktól

Keresztes Berciről tavaly májusban derült ki, hogy rosszindulatú csontdaganat támadta meg a jobb sípcsontját.

Kiváló focista volt

Kapott kemoterápiát, megműtötték, de a daganat a tüdejében is megjelent. A szülők minden követ megmozgattak fiuk gyógyulásáért. Berci édesanyja a nyáron lapunknak elmondta, a mellkasi műtét különböző okok miatt elmaradt.

Berci nagyon jó focista volt, a Csongrád csapatához igazolt, középiskolai tanulmányait is ott folytatta, a Batsányi János Gimnáziumban. A 9. évfolyam utolsó heteiben kezdődött a kálváriája.

A szülők felvették a kapcsolatot egy német magánklinikával. A kezelés nagyon sokba, mintegy 30 millió forintba került volna.

Összefogtak a mindszentiek

A mindszentiek, ismerősök és ismeretlenek nem hagyták egyedül a bajban a családot. Számos jótékonysági rendezvényt, futást, vacsorát, süteményvásárt, árveréseket, liciteket hirdettek, amelyek bevételét Keresztesék javára ajánlották fel. Legutóbb 1 hónapja, a csongrádi gimnázium szívhez szóló gálaműsort, a mindszentiek pedig nagyszabású gasztronapot szerveztek.

Október 3-án, a 24 órás futással is a gyógykezeléshez szükséges összeg gyarapítása lett volna a cél, azonban ez a rendezvény már elmarad. Berci elment.

Csillagok között jár...

Családja így búcsúzott tőle az Együtt Berciért Facebook-oldalon: „Amikor egy testvér egyedül marad, egy édesapa reményvesztve összeomlik és az anyai szív megszakad... Nincs szó, nincs érzelem, csak a fájdalom!!! Drága fiunk, Keresztes Bertalan, Berci földi útja véget ért. Hogy miért volt ilyen rövid és nehéz ez az út? Arra sosem tudjuk meg a választ. Lehetetlen felfogni, elengedni és megérteni.

Berci! Benne vagy minden fűszálban, fában és virágban, minden madárcsicsergésben, ott vagy minden meccsen és minden focipályán. Mindig velünk maradsz, fentről vigyázol ránk, lelked köztünk tovább él! Csillagok közt jársz már, angyalok kísérik utad!”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában