Vígjátékot néznének benne legszívesebben

2020.09.22. 19:30

Betekintettünk a készülő szentesi színházba – Galéria

Bejárással egybekötött társadalmi egyeztetést szerveztek a Tóth József Színház és Vigadóval kapcsolatban.

M. A.

A készülő színházat is bejárhatták az érdeklődők.

Fotó: Majzik Attila

A közös beszélgetésen először Szirbik Imre, a város volt polgármestere összegezte a Petőfi Szálló épületének felújításának történetét a Megyeháza udvarán, majd Bődi Péter, a kivitelezést végző Integrál Zrt. vezérigazgatója tájékoztatott a munkákról. Elhangzott, a cégük életében a Petőfi felújítása az elvégzett munka mennyisége és specialitása tekintetében a legnagyobb beruházásuk.

– Voltak váratlan akadályok a felújítás során, de már látjuk a végét, hogy mikor fejezzük be az építési munkát – összegzett Bődi Péter. Ez október végén, november elején várható, a velük párhuzamosan dolgozó színháztechnikai cég pedig decemberben végez.

A társadalmi egyeztetést a színház bejárása szakította meg, az érérdeklődők húszas csoportokban járhatták be az épületet. Ezt követően Szabó Zoltán polgármester beszélt arról, hogy már elérhető az az online kérdőív, amelyen keresztül a szentesiek és környékbeliek véleményére kíváncsiak a színházzal kapcsolatban. A jelenlévők leginkább az épülettel kapcsolatban kérdeztek, akadt, aki arra is kíváncsi volt, milyen színeket használnak majd a színház belső festésénél, a kérdőívet kitöltők válaszaiból pedig az derült ki, leginkább vígjátékokat, musicaleket és operetteket látnának legszívesebben a színpadon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában