Népszerű

2020.10.28. 14:49

Hetedszer telt meg a makói fémszív

A múlt héten ismét üríteni kellett a Makovecz térre kihelyezett kupakgyűjtő fémszívet, mert megtelt.

Szabó Imre

Gyorsan gyűlnek a kupakok a makói fémszívben

Fotó: Szabó Imre

Immár hetedszer, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy az alkalmatosság nagyjából havonta telik meg. Az ötletgazda, Csermák Szilvia önkormányzati képviselő lapunknak azt mondta, hogy az eddigi mennyiség mintegy 4-500 kilónyira becsülhető. Leadni, pénzre váltani novemberben tervezik, és a befolyt összegből karácsonykor jótékonykodnak. Az még nem dőlt el, kinek segítenek vele.

A szív alakú, fémből készült kupakgyűjtőt, amihez hasonló a megye több városában van már, helybeliek javasolták még a tavaly őszi választási kampányában Csermák Szilviának. A cél az volt vele, hogy akinek otthon összegyűlnek műanyag kupakjai, itt úgy helyezhesse el, hogy tudja: az árát jótékony célra fordítják. A fémszívet a Trend Line Kft. készítette, a ta­­lapzatát a Városgazdálkodás, a lefestését pedig egy helybeli vállalkozó ajánlotta fel. Összesen mintegy 150–170 ezer forintos értéket képvisel.

A képviselőtől azt is megtudtuk, hogy vannak, akik követnék a makói példát. Nemcsak a környező falvakból, de Szegedről, sőt Terézvárosból is kérték már a közreműködését, hogy készíttetni tudjanak egy hasonlót a makói vállalkozással.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában