Azt még nem tudni, pontosan hol lehet használni

2020.10.18. 12:01

Igényelhető a Vásárhely-kártya

Két helyszínen lehet igényelni Hódmezővásárhelyen a városkártyát, az Andrássy út 34. szám alatt, a Tourinform-irodában, valamint a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban.

Kovács Erika

Az előregisztrációs időszakban, 2020. december 31-ig, a kártyagyártás díja 1000 forint, amit az ügyfélszolgálatokon lehet kifizetni, készpénzben. Az éves díj pedig 2000 forint. Ezt a jövő évre számítják, idén nem lesz pluszköltség.

A regisztrációhoz lakcímkártyára és személyi igazolványra lesz szükség. Az ügyfélszolgálat jogosult a regisztrációt elutasítani, amennyiben a kártyabirtokos hiányos, vagy nyilvánvalóan hamis adatokat ad meg, vagy a regisztrációs adatlapot nem írta alá.

Az elektronikus személyi igazolvánnyal vagy diákigazolvánnyal rendelkező vásárhelyiek ingyenes virtuális Vásárhely-kártyát kaphatnak. A Vásárhely-kártya egyedi sor­számmal ellátott, a kártyabirtokos nevével megszemélyesített csipes plasztikkártya, amelyet kizárólag a kártya birtokosa használhat.

Az esetleges visszaélések el­­kerülése érdekében az elfogadóhelyek ellenőrizhetik a Vásárhely-kártyával kedvezményt igénybe vevőktől személyazonosságát, vagyis kérhetik a személyi igazolvány vagy lakcímkártya felmutatását. Ha a kártya elveszik, vagy megsérül, az új kártya készíttetése vagy cseréje a kártyatulajdonost terheli.

A kártyatulajdonosok a vasarhelykartya.hu ol­dalon tájékozódhatnak a kártyával kapcsolatos információkról, az elfogadóhelyek listájáról. Az eddigi információk szerint a hódmezővásárhelyi állandó lakcímmel rendelkező lakosok a kártya segítségével ingyenesen utazhatnak majd a helyi tö­­megközlekedési járatokon, kedvezményeket kaphatnak a városi kulturális és sportrendezvényekre.

Az önkormányzat azt tervezi, hogy a későbbiekben akár elektronikus szavazásra is lehetőséget teremt a regisztráció révén. Hogy konkrétan hol lehet majd felhasználni a városkártyát, erről egyelőre nem találtunk információt a vasarhelykartya.hu oldalon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában