Jövő hétne is folytatódik az akció

2020.10.09. 13:19

Maszkot és kézfertőtlenítőt osztottak a szegedi szocialisták

1500 maszkkal és néhány száz darab kézfertőtlenítővel érkezett a helyi MSZP a Centrum előtti szolidaritási akciójára.

Munkatársunktól

20200129 Szombathely Orvosi maszk illusztráció A tapasztalatok és kutatások szerint a szájmaszk nem sokat segít koronavírus ellen. Fotó: Unger Tamás UT Vas Népe

Forrás: Vas Népe

Fotó: Unger Tamás / Illusztráció

A városközpontban felállított standnál Szabó Sándor, az MSZP Csongrád-Csanád megyei elnöke és Kozma József, a szocialisták városi elnöke védőmaszkot és kézfertőtlenítőt osztott miközben beszélgetett az emberekkel. A rendezvényen közös sajtótájékoztatót tartottak, hangsúlyozták, pártjuk továbbra is minden eszközzel igyekszik segíteni a járványhelyzetben. Szabó elmondta, a szocialista képviselők korábban a fizetésemelésük egy részét egy központi, szolidaritási alapba fizették be, az elsők voltak, akik országszerte védőfelszerelést vásároltak a szociális és egészségügyi szférában dolgozók számára.

Később tartós élelmiszereket juttattak el rászoruló családokhoz és iskolakezdési támogatást adtak fiatal családosoknak. Szabó Sándor hangsúlyozta, az kérik a kormánytól, hogy biztosítsa az ingyenes tesztelés és az ingyenes vakcina lehetőségét minden magyar állampolgár számára. Hozzátette, ezzel együtt tájékoztatni szeretnék az embereket az MSZP védelmi csomagjáról, amit tavasszal a párt már benyújtott a parlamentben. A szocialisták kitelepüléses akciója a jövő héten Szeged több pontján folytatódik majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában