Ösztöndíjjal segítik a tanulókat

2020.10.09. 17:18

Megmarad a régi víztorony Mindszenten

A régi víztoronnyal kapcsolatos tervekről, a templom hamarosan elkészülő felújításáról, veterán tűzoltóautó értékesítéséről és a Bursa Hungarica ösztöndíjról is beszámolt a polgármester.

T.Sz.

Fotó: Tábori Szilvia

– A korabeli, elöregedett technológiája miatt a régi víztorony képtelen feladatait ellátni, ám a városvezetés eltüntetni sem szeretné a település emblematikus épületét – hangsúlyozta kérdésünkre Zsótér Károly Sándor mindszenti polgármester. A tervekről elmondta: bár korábban felmerült a lebontása, mégis inkább a későbbi részleges használata mellett döntenének. Kora miatt egyelőre kétséges a terhelhetősége, de külső forrás bevonásával rendbe tennék statikai­lag és szerkezetileg is, illetve helyreállítanák a felületi rongálódásokat. Így egy új, kisebb víztoronnyal kiegészülve, közösen működne Mindszent emblematikus eleme. A települési önkormányzat a beruházóval, illetve a közreműködő szervezettel ezen a terven dolgozik. Három-négy évvel ezelőtt készült el az új víztisztító, az ivóvíz minőségét javító programmal is folyamatos a hálózati karbantartás.

A Gördülő Fejlesztési Tervet elfogadta a városvezetés a 2021–2035 közötti időszakra. Zsótér Károly Sándor polgármester méltatta Salamon László plébános, illetve az egyházközség munkáját. November legvégén átadják a felújított templomot, amelynek külső homlokzata már elkészült. A plébánia műemléki épületét pedig szakaszos munkálatokkal fejlesztik; a vízszigeteléssel és a belső terek úgy negyven százalékával már elkészültek.

A város vezetője megemlítette még az önkormányzati tulajdonú veterán tűzoltóautót, amelyet a Mindszenti Veterán Jármű Egyesület vesz meg 150 ezer forintért. A településen élő, felsőoktatási intézményben tanulókat pedig a Bursa Hungarica önkormányzati ösztöndíjjal segítik. Eredményes pályázattal az érintettek havonta nyolcezer forint támogatást kaphatnak a tanév következő félévében. A részletek az önkormányzati honlapon, november 5-ig várják a beadványokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában