Az Erdészcsillag Alapítvány ösztöndíját nyerte el

2020.10.01. 18:21

Tanárként térhet vissza a Bedőbe Patrik

Rangos elismerésben részesült, az Országos Erdészeti Egyesület ösztöndíját nyerte el az ásotthalmi Bedő Albert Szakiskola diákja, Bárkányi Patrik. A forráskúti fiatal a Soproni Egyetemen folytatná tanulmányait.

A. T. J.

– Az Országos Erdészeti Egyesület egy majdnem 4000 tagot számláló, több mint 150 éves múlttal rendelkező erdészeti szakmai civil szervezet. Ennek részeként működik az Erdészcsillag Alapítvány, amelynek célja többek között egyrészt az oktatási tevékenység támogatása, illetve például a rászoruló kollégák támogatása. Az ösztöndíjpályázatot minden év júniusában hirdetik meg a középfokú oktatási intézményben tanuló diákok számára – magyarázta Andrésiné Ambrus Ildikó, a Bedő Albert Erdészeti Technikum, Szakképző Iskola igazgatója.

Az intézményvezető hangsúlyozta, csak akkor nyújtanak be pályázatot, ha úgy ítélik meg, hogy van olyan tanuló az iskolában, aki erre tényleg érdemes. Egy intézményből általában egy pályázatot továbbít az igazgató.

– Az elmúlt tíz évben, mióta ez az ösztöndíj elérhető, Bárkányi Patrik a harmadik tanulónk, aki nyert – büszkélkedett diákja elismerésével az igazgatónő.

A pályázati kiírás szerint ugyanis az nem elég, ha valaki jó tanuló. Csak az egyik kitétel a 4,5 feletti átlag, ami mellett számít a közösségi tevékenység, illetve a szakmai elhivatottság és érdeklődés. Andrésiné azt mondta, Patrik kitűnő tanuló, szép versenyeredményekkel, ugyanakkor közösségi ember, a diákönkormányzat tagja. Patrik 10 hónapon át kapja az ösztöndíjat, ami az anyagiak mellett komoly szakmai elismerés is.

A forráskúti, tizenharmadikos fiú két éve szerezte meg az erdészeti szakmunkás szakmát, akkor nyert a szakma kiváló tanulója versenyen és maradt érettségizni. A fotózás közben elmesélte, hogy bátyja is az ásotthalmi intézménybe járt, innen kapott kedvet az erdészeti iskolához. Mire idekerült, testvére annyit mesélt neki, hogy nem volt számára teljesen ismeretlen az iskola.

Elárulta, hogy általános iskolában egyáltalán nem volt jó tanuló, a Bedőben lett az. Arra a kérdésre, hogy mi szeretne lenni, még nem tudott válaszolni, de az biztos, hogy tervben van a Soproni Egyetem, aztán mint fogalmazott, vagy erdőmérnök lesz vagy visszajön a Bedőbe tanítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában