az SZFE-ről is nyilatkozott

2020.11.03. 20:14

A liberális értelmiség sosem tér észhez Boros Imre szerint

Problémát okozhat Magyarországnak, ha nem Donald Trump, hanem kihívója, Joe Biden nyeri az amerikai elnökválasztásokat Boros Imre szerint. A korábbi tárca nélküli miniszter és közgazdász erről Szegeden, a Dóm látogatóközpontban beszélt november 3-án, ahol lapunknak azt is elmondta, hogy mi a véleménye a magyarországi járványhelyzetről.

S. Z.

Szeged – 2020.11.03. Boros Imre közgazdász, politikus, az első Orbán-kormány minisztere, a CÖF vendége a Dóm látogatóközpontban. Képen: Fotó: Karnok Csaba (KC) – Délmagyarország (DM)

Fotó: Karnok Csaba

A liberális értelmiség sosem tér észhez, akármennyi bécsihez hasonló terrorcselekmény történik Európában – mondta a Délmagyarországnak Boros Imre, utalva az osztrák fővárosban hétfőn éjjel történt mészárlásra.

A korábbi miniszter és közgazdász a Szegedi Kereszténydemokrata Klub, a Civil Összefogás Fórum, a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány, a Szellemi Honvédők közössége és a Szegedi CÖF Klub meghívására érkezett a megyeszékhelyre, és a Dóm látogatóközpontban tartott előadást ma este. Lapunknak a rendezvény előtt arról is beszélt, hogy problémát jelenthetne Magyarországnak, ha nem Donald Trump, hanem kihívója Joe Biden nyerné az amerikai elnökválasztást.

Szerinte a magyarországi szélsőséges liberálisok akkor az Egyesült Államokban is próbálnák gátolni a magyar kormány munkáját, és szembemennének a kabinet döntéseivel, bármik is legyenek azok.

Sokan hallgatták a volt minisztert a Dóm látogatóközpontban.
Fotó: Karnok Csaba

Boros Imre a Színház- és Filmművészeti Egyetemen történtekről azt mondta, hogy az SZFE-n és korábban a CEU-n is „dilettánsképzés” zajlott, nem véletlenül nem tudtak sok vidéki színházban kellően felkészült színművészeket alkalmazni.

A közgazdás szerint a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban egyelőre „tele vagyunk nem tudással”. Elmondta, hogy az állampolgároknak mindent meg kell tenniük a járvány megfékezéséért, úgy, hogy közben a hazai gazdaságot működtetni kell.

Azt pedig kifejezetten botrányosnak nevezte, hogy az Európai Bizottság megtiltaná Magyarországnak, hogy az Európai Unión kívüli forrásból származó koronavírus-oltóanyagot vásároljon. Korábban az Európai Bizottság szóvivője, Eric Mamer közölte, hogy az orosz vagy a kínai vakcina soha nem lesz része az EU járványügyi stratégiájának.

Boros Imre szerint ez már beleszólás az országok, így Magyarország belügyeibe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában