Az infokommunikációs szolgáltatásban fejleszt a Deutsche Telekom

2020.11.02. 10:55

Új irodát nyitottak Szegeden

A Deutsche Telekom IT Solutions – július 1-je előtt IT Services Hungary – Magyarország legnagyobb infokommunikációs munkaadója. A vállalat jelenleg több mint 4600 munkavállalóval dolgozik, folyamatosan fejlesztik mind a négy „hídfőállásukat”, köztük a szegedit is.

Kovács András

20200915 Szeged Deutsche Telekom új irodaépülete a Bocskai utcában. Képen: Komjáti Orsolya site menedzser. Fotó: Frank Yvette FY Délmagyarország

Fotó: Frank Yvette

– Jelenleg mintegy 300-an dolgoznak a szegedi telephelyeinken, több informatikai területen, ez a legkisebb létszámú, de a legnagyobb szívdobbanású csapat. Irodáink folyamatosan bővülnek a Szegedi Tudományegyetemen országszerte elismert informatikus képzésének köszönhetően, amelynek a DT-ITS évek óta partnere. Idén nyáron új irodát nyitottunk a belvárosban, a Bocskai utcában található korszerű épület a modern munkahellyel kapcsolatos minden igényt kielégít – mondja Komjáti Orsolya.

A társaság szegedi telephelyének site menedzsere hozzáteszi, a már régebben működő, Rókusi körúton található egységüket felújítják, korszerűsítik a földszinti irodateret, hogy tovább bővülhessenek. Csak ezen a szinten több mint száz munkavállalót tudnak majd elhelyezni. Lesz külön gyerekbarát irodatér is, ahol a túl korán végzett iskolások tölthetik majd el hasznosan az időt. Megtudtuk, a Szegeden dolgozó kollégák száma elérte a 300-at, ami azt is jelenti, hogy mindössze két év alatt a létszámuk megduplázódott.

Társadalmi szerepvállalásuk szerteágazó. – Az egyetemmel együttműködve aktívan részt veszünk a TTIK Informatikai Intézet képzésében, a Germanisztika karral közös munkánk nyomán pedig a hallgatók üzleti kommunikációt is tanulnak – hangsúlyozza Komjáti Orsolya. Ahogy fogalmaz: kiváló szakembereket képeznek az SZTE-n, akik nélkül nem boldogulnának. Kurzusaik alatt is igyekeznek tudatosítani a hallgatókkal, hogy ha végeznek, nem kell elmenniük Szegedről, mert itt is állást kínálnak nekik.

Német nyelvi versenyt rendeznek – akár virtuálisan is –, ebben együttműködnek a helyi középiskolákkal. Nyílt órákon igyekeznek kedvet csinálni a fiataloknak a német nyelv tanulásához. Osztályfőnöki órákat tartanak, hogy mire odajutnak, és idegen nyelvet kell választaniuk a diákoknak, megszeressék és tudatosan válasszák a németet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában