Környezetbarát intézkedések Szegeden

2020.11.28. 14:29

Véleményt várnak a klímatervről

Az önkormányzat 2018-ban fogadta el fenntartható energia- és klímastratégia tervét, amelynek célja, hogy 2030-ra 40 százalékkal csökkentsék a város károsanyag-kibocsátását.

munkatársunktól

20201119 Szeged Szeged ősszel. Fotó: Frank Yvette FY Délmagyarország Képen: Tisza

Fotó: Frank Yvette

Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármester a témában tegnap tartott sajtótájékoztatón elmondta, Szeged csaknem 20 éve hajt végre klímabarát intézkedéseket. Ennek része volt a panelrekonstrukciós program, de ide tartozik a tömegközlekedés villamosítása, az intézményfelújítások kapcsán elvégzett energiahatékonysági intézkedések, a kerékpáros fejlesztés és a zöldterület-bővítés is.

– Három célunk van. Az első a levegő tisztasága, amelynek érdekében a közösségi köz­le­kedést az elektromosság alapjaira kell helyezni, illetve folytatni kell az ingatlanfelújítási programot. A második a belvárosi hősziget jelenség felszámolása, ezért tervezik a sétálóutcák és megállók árnyékolását, a harmadik pedig a fák kérdése – sorolta Mihálik Edvin Zöld Város programért felelős tanácsnok.

Bojtos Ferenc, a Csemete Egyesület irodavezetője el­mondta, a klímatervet feltöltöt­ték a csemete.com oldalra, ahol december 6-ig lehet azt vé­­leményezni. Az ötletekre, ja­vaslatokra pedig visszajelzést küldenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában