aktív a civil egyesületi és klubélet

2021.01.04. 08:33

Gyarapodott tavaly a szegvári közösség

Jelentős kertészeti beruházásokkal gazdagodott Szegvár 2020-ban, idén további fejlesztés várható. 20 millió forintot nyertek szélmalom-rekonstrukcióra, és hamarosan korszerűsítik az orvosi rendelőt.

T. Sz.

Szabó Tibor György polgármester szerint a szegváriak nyitottak, ismerik egymás szokásait, a településen aktív a civil egyesületi és klubélet. Fotó: Tábori Szilvia

Türelmet és elfogadást tapasztalt Szabó Tibor György polgármester a településen a kijárási korlátozáskor, holott híresek közösségi eseményeikről.

A nagyközség vezetője szerint a szegváriak nyitottak, ismerik egymás szokásait, szívesen szerveznek összejöveteleket. Aktív a civil egyesületi és klubélet. Tavaly pont a település életében emblematikus eseményekről, például az augusztus 20-i falunapról, a bor- és kalácsünnepről, vagy a hagyományosan a Kórógy-tó környékére szervezett tó- és sörfesztiválról kellett lemondaniuk.

– Ennek ellenére a jó szó, a kedves gesztusok nem hiányoztak – fogalmazta meg a polgármester a tavalyi év összegzésekor. Az önkormányzat önként vállalt feladatairól úgy fogalmazott: a tavalyi költségvetésükből tízmillió forint hiányzott a gépjárműadó elvonásával; elmaradt a civil szervezetek, sportegyesületek támogatása, és a 70 éven felüliek karácsonyi ajándéka.

Szabó Tibor György polgármester szerint a szegváriak nyitottak, ismerik egymás szokásait, a településen aktív a civil egyesületi és klubélet. Fotó: Tábori Szilvia

A Településfásítási programon nyert fákat a központi, Bem és Tiszai utcai játszótereken ültették el. Szabó Tibor György szerint örömteli, hogy tavaly gyarapodott a születések, valamint a Szegvárra települő kisgyermekes családok száma.

A kertésze­­ti beruhá­zá­sok közül ki­­emelte a szente­­si Árpád-Agrár Zrt. munkálatait: folyamatos fejlesztésekkel több hektáron hajtatásos növénytermesztésre alkalmas üvegházat építettek, idén továbbit terveznek, termálkúttal kiegészítve. A Népi Építészeti Program Teleki László Alapítvány pályázatán 20 millió forintot nyert az önkormányzat a Pusztai-féle szélmalom tetőszerkezetének, fordítólapátjának és szélkerekének felújítására.

A jövő évi tervek kapcsán Szabó Tibor György megemlítette: az önkormányzat 142 millió 600 ezer forint pályázati támogatást kap az orvosi rendelő felújítására. Korszerűsítik az épület gépészetét, a víz-, villany-, valamint szennyvízvezetéket, cserélik a belső burkolatot és a nyílászárókat. Eszközbeszerzésre 20 milliót szánnak. A várhatóan májusban kezdődő felújítást 2022. októberben kell lezárniuk. Ezenkívül kerékpárút, járda, illetve iskolai épület felújítására, tanya- és falugondoki busz beszerzésére is pályáztak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában