az állítólagos megfigyelt valójában a megfigyelő?

2021.02.02. 16:54

Benkő: Márki-Zay Péter hazudott a kamerákról

A térfigyelő kamerákról és Márki-Zay Péter diktafonos botrányáról is beszélt Benkő Zsolt, fideszes önkormányzati képviselő a legutóbbi, közel 4 perces, Hazugságok nyomában című kisfilmjében. A videót a hivatalos Facebook-oldalán tett közzé.

Kovács Erika

A térfigyelő kamerákról és Márki-Zay Péter diktafonos botrányáról is beszélt Benkő Zsolt fideszes önkormányzati képviselő a Hazugságok nyomában című kisfilmjében.

– Hódmezővásárhely a legbiztonságosabb megyei jogú város. Mit gondolnak, ehhez köze van az elmúlt években telepített kamerarendszernek? – kezdte Benkő Zsolt.

– Tudják, mi a legnehezebb egy kezdő politikus vagy egy kezdő polgármester számára? Nem az, hogy elmondja a nagyszabású terveit, vagy hogy maga mellé állítson nagy tömegeket. Az első és legnehezebb feladat a figyelemfelkeltés. Hogy ki hogyan oldja meg ezt a problémát, tökéletesen elárul mindent arról, milyen jelölt és milyen ember – fogalmazott.

– Márki-Zay Péter azt állította, hogy miután 2018 elején polgármesternek jelölték, kamerákat telepítettek az utcájába, hogy megfigyeljék.

– A baloldali országos sajtó egyszerűen zabálta a „megfélemlített” Márki-Zay karakterét. Persze ebből a „kamerasztoriból” egy szó sem volt igaz. Már 2017 elején, pontosan egy évvel Márki-Zay Péter megjelenése előtt döntött a korábbi közgyűlés, hogy mintegy 30 kamerával bővítik az akkor már működő kamerarendszert. Márki-Zay Péter elérte a célját. Hirtelen mindenki a „kamerákkal megfigyelt” polgármesterről beszélt, s jöttek és jöttek az újabb hazugságok. Márki-Zay Péter pedig igazi forradalmárrá vált. Persze közben senkit sem érdekelt, hogy a kamerák képét valójában csak néhány rendőr nézheti meg. Az ordas nagy kamerás hazugság tisztán megmutatta, milyen ember. Az állítólagos megfigyeltről kiderült, hogy valójában ő a megfigyelő – utalt a polgármester diktafonos botrányára.

– Az ügyben a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke kimondta, Márki-Zay Péter jogellenes adatkezelést követett el azokkal szemben, akiknek felvette a beszélgetését. Közben a közterületi kamerák kapcsán pedig kiderült, semmilyen jogszabálysértés nem történt. A polgármester nem szereltette le őket, sőt, azóta már a Fidesz-iroda elé is telepítettek. Látható, hogy ki jön és ki megy. De minket ez nem zavar, mert nincs se félni-, se titkolnivalónk – hangsúlyozta a politikus.

Azóta már a Fidesz-­iroda elé is telepítettek kamerát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában