Örökös Ökoiskola

2021.02.21. 15:30

Madáréttermet is építettek a diákok

T. A. P.

Fotó: Szegedi SZC Móravárosi Szakképző Iskola

– Tavaly decemberben egy minden érdeklődő számára nyitott pályázatot hirdettünk. A fa- és bútoripar ágazathoz tartozó szakmákat oktatók munkacsoportjával közösen az iskola arra buzdította az érdeklődőket, hogy tervezzenek madáretetőket, készítsenek róluk rajzot, leírást, és a legjobbnak ítélt ter­vet az iskola tanulói elkészítik a tervezőnek. A téma aktualitását az énekesmadarakról való téli gondoskodás jelentette – mondta Feketű Béla igazgató.

Fotó: Szegedi SZC Móravárosi Szakképző Iskola

Nem véletlenül viseli a Szegedi SZC Móravárosi Szakképző Iskola az Örökös Ökoiskola cí­­met. A projekt célja volt, hogy a fa- és bútoripar ágazati alapképzésben részt vevő kilencedikes diákok élményszerű, a közösség számára hasznos termék elkészítésén keresztül gyakorolják a szakmájukat.

A januári faipari gyakorla­tok keretében Sója Martin, Szolnoki Máté, Fodor András és Kovács Tamás 9/5 osztályos tanulók oktatójuk, Csőke Tamás segítségével elkészítettek egy madáréttermet, egy madárszállót és egy kombinált madáretető házat. A győztes a 11 éves Molnár Tekla pályamunkája lett, aki azt írta: „azért terveztem ilyen madáretetőt, hogy a madarak étterembe járhassanak a mi kertünkbe”. A II. helyezést Konczné Gubán Barbara madárszállodája kapta, a III. helyezett pedig a Tisza-parti Óvoda kertjébe kerülő ma­­dárház terve érdemelte ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában