350 embert tájékoztattak

2021.02.08. 17:15

Népszerű volt a Déri Miksában a pályaorientációs nap

Pályaorientációs napot tartottak a Szegedi Szakképzési Centrum Déri Miksa Műszaki Technikumban. A hatályban lévő egészségügyi óvintézkedések miatt online formában tartották meg a rendezvényt.

T. A. P.

20200610 Szeged Megkezdődtek a középiskolás beiratkozások. Idén online iratkozhatnak be a leendő középiskolások Képen: a Szegedi Szakképzési Centrum Déri Miksa Szakgimnáziuma és Szakközépiskola Fotó: Frank Yvette FY Délmagyarország

Fotó: Frank Yvette (archív fotó)

– Az érdeklődők tájékoztatást kaptak az érettségire, illetve a felsőoktatásba való jelentkezés aktuális feladatairól, a tanulószerződés, a szakképzési munkaszerződés és a duális képzés előnyeiről. Partnereink közül az MVM Csoport, a MOLTECH, az EVOSOFT és a LINAMAR képviselői tájékoztatták a diákokat a gyakorlati képzés területén történő együttműködés előnyei­ről – mondta Vargáné Szőke Márta. Az igazgató kiemelte, a diákok részvétele az előadásokon minden előzetes várakozásukat felülmúlta, több esetben a határt a Teams rendszer 350 fős létszámkorlátja jelentette. A 30-30 perces előadások 3 csatornán keresztül voltak elérhetők a diákok számára.

A Nemzeti Közszolgálati Egye­­tem képzéseiről Baranyai Eri­­ka Piros, az SZTE gépész- és mechatronikai mérnök képzéséről Péter Szabó István, az informatikus képzésről Nagy Antal, a villamosmérnök képzésről Pletl Szilveszter tartott tájékoztatót. Az egyetemek képviselői kiemelték azokat az előnyöket, amit a Dériben megszerzett elméleti és gyakorlati tudás jelent szakirányú továbbtanulás esetén.

– Az SZTE és a Déri között egyeztetések folynak a már meg­­lévő kapcsolatok erősítése és bővítése érdekében. Fontosnak tartjuk az ifjúsági életpályamodell kialakításában és működtetésében való szoros együttműködést és az okleveles technikusképzés nyújtotta lehetőségek maximális kihasználását mindkét intézményben. Az okleveles technikusképzés keretében a szakképzési és felsőoktatási intézmények közös, emelt szintű szakmai programja alapján szerezhetnek szakmát és érettségit a tanulók, majd tanulmányaikat akár felvételi nélkül folytathatják az adott szakirányú egyetemen – tette hozzá Vargáné Szőke Márta.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában