személyesen köszöni majd meg a sok segítséget

2021.02.23. 20:05

Péntektől az új otthonban élnek Halászék

A tűzkárt szenvedett pusztaszeri Halász Zsolt kislányával, Hannával pénteken beköltözött az ismerős család által számukra felajánlott házba. Igyekeznek belakni, otthonossá tenni, ami nem lesz nehéz, hiszen Hanna 4 évvel ezelőtt ebbe a lakásba született, és szeret ott lenni.

Imre Péter

Zsolt és Hanna lassan berendezkednek a számukra régi-új lakásban. Fotó: Kuklis István

Fotó: Kuklis István

– Nincs semmi baj! Ne sírj! – vigasztalta fejét simogatva Halász Zsolt a kislányát, Hannát, aki mikor Kuklis István fotóriporter kollégámmal betoppantunk, megijedt, elpityeredett és édesapja nyakába csimpaszkodva, vállara borulva zokogott.

– Semmi baj, hiszen őket ismered, már jártak nálunk – folytatta.

Pusztító lángok

Január 12-én este pusztított el mindent a tűz a falu közeli tanyán, ahol Halász Zsolt kislányával, Hannával élt. Mikor nővérétől, Magditól visszatértek, felkap­csolta a villanyt, bekapcsolta a tévét, majd kiment ellátni az állatokat, ahová Hanna elkísérte. Visszatérve a házhoz füstöt láttak gomolyogni, az ajtónyitással a huzat miatt jobban tomboltak a lángok. Az édesapa az épületből kihozta a gázpalackot és a mobilját, azonnal hívta a tűzoltókat. A tüzet az okozhatta, hogy a füstcső melletti villanyvezeték az állandó forróságban megolvadt.

Zsolték pénteken vették birtokba a számukra felajánlott házat, amit elkezdtek belakni, berendezni. A bútorok és azokban a ruhák még ezt követően kerülnek a helyükre. Először az ingatlan alsó, lejjebb fekvő részébe, szobájába vackoltak be. A fatüzelésű kályhába begyújtottak, a duruzsoló tűz kellemes meleget árasztott a konyhában és az előtérben, barátságosabb volt, mint az év elején a tanyán, ahol mindenüket elpusztította.

Zsolt és Hanna lassan berendezkednek a számukra régi-új lakásban.
Fotó: Kuklis István

– A legutóbbi cikk után Sándorfalváról jelentkezett egy nő, bútorokat, szekrényeket és ágyat ajánlott fel. Elmentem megnézni, nagyon jó állapotúak, újszerűek – újságolta Zsolt. Hozzátette: pénteken ismerősöknél vacsoráztak, de később otthon még készített pattogatott kukoricát szeme fényének.

Míg édesapja mesélt a takarításról, a beköltözés öröméről, Hanna elkérte mobiltelefonját és mosolyogva nézegette rajta a fényképeket, azokat, melyek az első ott töltött estén, pénteken készültek, és ő különböző jelmezekbe, ruhákba öltözött tükrénél és sminkes asztalkájánál. Ezt Zsolt megörökítette.

– Mit szeretnél Hanna? Mutassam meg a képet az újságíró bácsinak? Jó! – és már felém is fordította a kiválasztott fotót. Ez még legalább négyszer-ötször megismétlődött, ami azt jelentette: megbékélt az ottlétemmel.

– Mondtam, királylány lesz belőled! – kommentálta az édesapa.

Fotó: Kuklis István

– Jó itt? – kérdeztem a szöszit, a válasz hatalmas bólintás volt.

– Szereti ezt a házat, annak idején ide született, március 12-én lesz 4 éves. Azt már tudom, hogy epres tortát biztosan kér a szülinapjára – egészítette ki és magyarázta Halász Zsolt, hozzáfűzve: a tanyát is kedvelte kislánya a lovakkal, tyúkokkal és sertésekkel.

A búcsúzáskor Zsolt elmondta: amikor teljesen egyenesbe jönnek, szeretne minden adományozót meghívni egy baráti összejövetelre és személyesen megköszönni a segítséget.

Adományok

Halász Zsoltnak és kislányának még utalható pénzadomány a kö­vetkező K&H Bank számlaszámra: 10402173-86768284-82701009. A számlavezető bankot fel kell tüntetni, a megjegyzés rovatba beírható Zsolt neve. Eddig csaknem 600 ezer forint gyűlt össze.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában